Derby în Elveţia: FC Basel – Young Boys

Analiza meciuri

FC Basel – Young Boys

Miercuri seara va fi un derby in cel mai puternic campionat din Elvetia, avand in vedere ca se vor intalni campionii de la FC Basel, cu Young Boys care in ultimii ani a fost un adversar pe masura. Confruntarea va aveal loc pe stadionul St. Jakob-Park din Basel. Dupa 3 etape, FC Basel are numarul maxim de puncte, in timp ce Young Boys are doar 6 puncte. Ultimele 3 intalniri directe au fost castigate de cei de la Basel, iar inainte de asta, Young Boys a bifat doua victorii si o remiza.

FC Basel

Acel rezultat de egalitate a insemnat singurul punct obtinut de Young Boys, in precedentele 6 partide jucate acasa la FC Basel. De 7 ani de zile FC Basel domina fotbalul elvetian. In prima etapa a triumfat cu 3-0 pe teren propriu cu Sion, apoi a castigat cu 5-1 in deplasarea de la Vaduz, iar in meciul trecut a invins-o pe Luzern cu 3-2. Antrenorul Fischer este foarte multumit de evolutia echipei pana acum, mai ales in atac, unde lipseste golgheterul Embolo, care s-a transferat in aceasta vara. De asemenea nu mai fac parte din lot, nici jucatorii: Araz, Degen, Aliji, Samuel si Safari. Pe de alta parte FC Basel si-a intarit echipa prin venirea jucatorilor: Nikolic, Gaber, Die, Riveros, Doumbia, Bua si Balanda. Trebuie sa adaugam ca fundasul Suchy s-a accidentat in prima etapa si a fost inlocuit cu Lang, iar Die, Akanji si Sporar vor lipsi si ei, tot din cauza accidentarilor.

Young Boys

In ultimele sezoane a fost o adversara destul de puternica pentru FC Basel, insa in campionatul trecut a clacat si a terminat la 14 puncte distanta in spatele celor de la Basel. Pe de alta parte a avut un avantaj de 15 puncte fata de Luzern, echipa de pe locul 3, asa ca a meritat sa joace a doua oara consecutive in turul 3 preliminar din Champions League, unde nu prea a avut sanse sa treaca mai departe, fiindca a intalnit-o pe Sahtior Donetsk. In prima mansa a pierdut cu 2-0, apoi in retur a castigat cu acelasi scor si calificarea s-a decis dupa loviturile de la 11 metri. Young Boys a reusit sa ajunga in play-off-ul Champions League, unde va juca cu nemtii de la B. Monchengladbach. Dupa acea victorie, a invins-o in campionat cu 4-1 pe Thun, asa ca este in mare forma inaintea acestui derby cu FC Basel. Pe lista accidenatilor ii regasim pe: Schick, Benito, Frey, Zakaria si Gerndt. Trebuie sa precizam ca Kololli, Zulechner si Nuzzolo s-au transferat la alte echipe in aceasta vara.

{{notification_msg}}