Derby în Cupa Italiei: AS Roma – Lazio Roma

Analiza meciuri

AS Roma – Lazio Roma

In aceasta saptamana vom afla care este prima finalista a Cupei Italiei. Lazio si Juventus sunt favorite sa joace in actul final, insa ramane Roma si Napoli au sansa lor, chiar daca au de recuperat doua goluri. Acum o luna de zile Lazio a facut o treaba foarte buna si a invins-o pe rivala Roma, fara sa primeasca gol. Ambele sunt in forma, cu toate ca Roma e pe locul 2 in Serie A, iar Lazio se afla in spate la 8 puncte. Totusi Roma a castigat ultimele 4 confruntari directe din campionat, in timp ce Lazio a triumfat in precedentele doua partide din Cupa.

AS Roma

Toate acestea ne indica ca jucatorii Romei vor avea un meci greu marti seara, mai ales ca nu au reusit sa inscrie in prima mansa, chiar daca a fost in teren atacantul Dzeko care a marcat doua goluri weekend-ul trecut, in duelul castigat cu Empoli in Serie A. Asadar, Roma s-a apropiat la 6 puncte de lider, pentru ca Juventus a remizat cu Napoli. Va trebui sa joace si in Cupa asa cum o face in campionat, pentru a putea spera la un trofeu, fiindca in Europa League a fost eliminata de Lyon si va fi foarte greu sa ajunga pe primul loc in Serie A. Acum are de recuperat doua goluri, insa problema e ca nu a inscris in meciul din tur. De Rossi si Florenzi vor absenta pentru ca acuza unele dureri.

Lazio Roma

Este mai relaxata inaintea acestei confruntari, pentru ca in prima mansa s-a impus cu 2-0. Desigur ca e un rezultat foarte bun, mai ales daca va reusi sa marcheze cel putin un gol pe terenul Romei, are sanse mari sa joace in finala. Lazio evolueaza bine si in campionat, unde in precedentele 5 meciuri a bifat 4 victorii si o remiza, ce au dus-o pe locul 4 in clasament. Antrenorul Inzaghi nu se poate baza pe serviciile mijlocasului Parol si a portarului Marchetti, din cauza ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}