Derby în Bundesliga: Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Analiza meciuri

Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Acesta este un derby al etapei, in care cele doua echipe se lupta pentru un loc ce duce in Champions League sau in Europa League. Diferenta dintre ele este de 6 puncte in favoarea lui Bayer Leverkusen si cu o victorie in acest duel este tot mai aproape de Champions League. Presiunea cea mai mare este pe umerii lui Schalke, deoarece joaca acasa si este la 4 puncte distanta de pozitia a 4 a. Bayer se afla intr-o forma foarte buna, pentru ca vine dupa 5 victorii la rand, in care nu a primit nici macar un gol. Schalke nu a mai castigat de 3 etape, inregistrand doua infrangeri si o remiza. In tur scorul a fost 1-1 in pe terenul lui Leverkusen.

Schalke 04

Pentru Schalke, in ultima vreme lucrurile merg din ce in ce mai prost. In ultimele 5 meciuri a jucat cu 4 echipe de top, iar acum o va intalni pe a 5 a. A fost invinsa surprinzator cu 3-0 de Ingolstadt. Trebuie sa amintim de victoria cu Borussia M’gladbach si de remiza cu Borussia Dortmund. Ambele dueluri au fost pe teren propriu, dupa care a fost infranta de Hertha Berlin si de Bayern Munchen fara sa inscrie vreun gol. Este clar ca Schalke evolueaza mult mai bine acasa si acum spera sa castige, dupa ce etapa trecuta a fost invinsa la scor de neprezentare pe Alianz Arena. Antrenorul Breitenreiter a facut cateva modificari in echipa de start si in confruntarea de sambata ne asteptam sa-i vedem din primul minut pe Belhanda si Kolasinac.

Bayer Leverkusen

In momentul de fata este intr-o forma grozava si cele 5 victorii consecutive au adus-o pe locul 3 in clasament, pe care trebuie sa se mentina pana la finalul sezonului. Se vede faptul ca de ceva timp se concentreaza doar pe campionat pentru ca a fost eliminata din Europa League si faptul ca in ultimele 5 meciuri a castigat fara sa primeasca gol inseamna mult. Etapa trecuta a castigat in Frankfurt cu scorul de 3-0. A inscris primul gol cu 20 de minute inainte de final multumita lui Kampl care a fost rezerva. Nu a inceput jocul ofensiv, deoarece Kiesling nu a fost titular, Aranguiz fiind in primul 11, dupa mult timp. Vor reveni la echipa: Wendell, Toprak si Ramalha. Singurul absent va fi K.Papadopoulos.

{{notification_msg}}