Derby în Bundesliga: Bayern Munchen – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Bayern Munchen – Borussia Dortmund

Este un derby intre doua echipe care au dominat fotbalul din Germania in ultimii ani, insa acum nu are un farmec deosebit, deoarece Borussia nu a putut tine pasul cu bavarezii si este in spate la 18 puncte, pe pozitia a 3 a. Ambele vor juca in sferturile de finala Champions League si in semifinalele Cupei Germaniei. Aceste doua echipe s-au intalnit in Supercupa la inceputul sezonului, intr-un meci castigat de Borussia Dortmund cu 1-0. Confruntarea din tur s-a incheiat cu victoria lui Bayern Munchen cu 2-0.

Bayern Munchen

Etapa trecuta a pierdut la limita in deplasarea de la Hoffenheim, iar luna asta va avea mai multe meciuri dificile din care duelurile din sferturile de finala Champions League, si disputa din semifinalele Cupei, unde va juca tot contra echipei din Dortmund. In Bundesliga poate fi un pic mai relaxata, doarece este lider si are un avantaj consistent fata de urmaritoarea Leipzig. Gandindu-se la confruntarile ce vor urma, antrenorul Ancelotti nu a folosit cel mai puternic prim 11 in partida cu Hoffenheim, lucru ce l-a costat. Nu au fost pe teren mai multi jucatori importanti, iar Bayern nu a putut marca si a bifat cel de-al doilea esec din acest sezon. Leipzig este in spate la 10 puncte, insa bavarezii isi doresc o victorie pentru a se revansa fata de meciul din Supercupa. Vor reveni la echipa Alcantara, Lahm, Ribery si Boateng, iar D. Costa si Neuer nu vor juca pentru ca sunt accidentati.

Borussia Dortmund

Vine dupa 4 meciuri in care nu a pierdut, dar acum doua etape a remizat cu Schalke. A fost un meci in care se putea intampla orice, dar la final tabela a aratat scorul de 1-1 si Borussia a ramas in lupta pentru locul 2, ocupat de Leipzig in prezent. Inainte de acel rezultat de egalitate s-a impus destul de greu in Ingoldstadt cu 1-0, iar etapa precedenta a invins-o pe teren propriu pe HSV cu 3-0. Cu toate ca a dominat in acele dueluri, nu credem ca este optimista inaintea meciului de pe Alianz Arena. Pe lista indisponibililor se afla Rode, Schurlle, Durme, M.Gotze si Reus.

{{notification_msg}}