Derby în Bundesliga: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Este un derby al etapei, chiar daca echipa gazda nu este in cea mai buna forma. Ambele sunt prezente in grupele Champions League, unde Bayer Leverkusen a remizat de doua ori, in timp ce Borussia Dortmund are o victorie si o data a terminat la egalitate. Oaspetii din Dortmund sunt mai bine clasati, multumita celor 4 triumfuri, iar Bayer este la mijlocul clasamentului, dupa cele doua victorii si o remiza. Borussia vine dupa 3 meciuri in care a acumulat numarul maxim de puncte in campionat, iar in Champions League a remizat acum cateva zile. In confruntarile directe din sezonul trecut, echipa din Dortmund s-a impus in ambele dueluri.

Bayer Leverkusen

Fanii se asteptau ca Bayer sa evolueze mai bine in noul sezon, atat in campionat, cat si in Champions League. A fost infranta de doua ori in Bundesliga, in deplasare, de catre M’gladbach si Frankfurt, iar acasa a remizat cu Augsburg. A invins-o pe HSV, cu toate ca s-a confruntat cu probleme de lot, iar in etapa trecuta a castigat cu 3-2 partida cu Mainz, printr-un gol marcat in ultimele minute. Chicharito a fost marcatorul celor 3 goluri si a reusit sa inscrie contra lui Monaco in Champions League, dar atunci Bayer a fost egalata pe final. In primul meci din grupe a condus-o cu 2-0 pe CSKA Moscova, insa a trebuit sa se multumeasca cu un singur punct. Antrenorul Schmidt a efectuat o serie de schimbari in echipa de start, ce nu au dat rezultate. Acum ne asteptam sa vedem un nou prim 11, din care sa faca parte Dragovic, Mehmedi si Wendell.

Borussia Dortmund

Se afla in spatele liderului Bayern Munchen, asa ca fanii nu trebuie sa fie dezamagiti. Diferenta este de 3 puncte, din cauza infrangerii din Leipzig. Acela a fost singurul meci din noul sezon, in care echipa din Dortmund a evoluat slab. Pana acum a obtinut 4 victorii in Bundesliga si una in Champions League, iar acum cateva zile a terminat la egalitate, acasa, cu Real Madrid. A facut un meci destul de bun, in care antrenorul Tuchel a trimis in teren cam aceeasi jucatori care s-au luptat si cu Freiburg in campionat. Ne asteptam sa vedem schimbari in primul 11, in partida de sambata, cu posibilitatea ca Pulisic, Rode si Schurrle sa fie titulari. Vor lipsi din cauza accidentarilor Subotic, Durm, Reus, Bartra si S.Bender.

{{notification_msg}}