Derby în Brazilia: Fluminense – Flamengo

Analiza meciuri

Fluminense – Flamengo

Chiar daca ambele nu sunt pozitionate foarte bine in clasament, acest meci este un derby care atrage multa atentie. Doua rivale din Rio de Janeiro se vor intalni intr-un duel spectaculos si anume Flamengo, care ocupa locul 2 si echipa de pe pozitia a 5 a, Fluminense. Diferenta dintre ele este de 8 puncte, insa Flamengo se afla intr-o forma mult mai buna, deoarece nu a fost infranta in ultimele 9 partide din campionat. Fluminense are o evolutie variabila, iar in etapa precedenta a pierdut. In prima confruntare directa din acest sezon, jucatorii lui Fluminense s-au impus cu 2-1, pe terenul celor de la Flamengo.

Fluminense

Nu putem spune ca este un sezon bun pentru Fluminense, tinand cont ca ocupa doar locul 5 si este la 5 puncte distanta de pozitia care o duce in Copa Libertadores, pe care se afla Santos. In etapa trecuta a fost infranta cu 2-1 de Santos, insa a fost aproape de o remiza, dar a primit gol pe final de meci si a pus capat unei serii de 3 victorii consecutive. Trebuie sa precizam ca Fluminense a fost invinsa si in Cupa de catre Corinthians. Este interesant ca dupa 3 zile, a reusit sa o invinga pe Corinthians in campionat, cu 3-1 in deplasare, dupa care a obtinut o victorie si in disputa cu Sport Recife. A suferit 9 infrangeri in acest sezon si cele mai multe puncte le-a castigat pe teren propriu. In ultimele doua meciuri, antrenorul Culpi a folosit doua formule de start diferite, fara Jonathan, Cavalierio si Durado care a bifat doar cateva minute din postura de rezerva.

Flamengo

Este intr-o forma buna si se afla pe locul 2, la 3 puncte distanta de liderul Palmeiras, asadar spera sa castige titlul de campioana. Flamengo este una din cele mai bune echipe de pe teren propriu si a doua cea mai de success din deplasare, unde a bifat deja 6 victorii. A fost infranta in Copa Sudamericana acasa, cu 2-1 de echipa din Chile, Palestino, insa s-a impus in deplasare. Dupa acea dubla a remizat fara goluri in campionat cu Sao Paulo, iar in etapa trecuta a invins-o pe Santa Cruz cu 3-0. Antrenorul Ze Ricardo a facut putine schimbari in primul 11, din care a lipsit atacantul Guerrero, insa probabil acesta va reveni pentru derby-ul cu Fluminense. Unul dintre jucatorii care s-au remarcat a fost Vizeu, iar acum ne asteptam sa-l vedem din nou titular.  

{{notification_msg}}