Derby în Belgia: Club Brugge – KAA Gent

Analiza meciuri

Club Brugge – KAA Gent

A doua runda din play-off-ul primei ligi din Belgia, ne aduce un meci derby intre doua echipe cu care ne-am obisnuit sa le vedem terminand ultimele sezoane, printre primele locuri. Club Brugge a terminat prima cu 4 puncte avans, in timp ce fosta campioana Gent a terminat pe pozitia a doua. Club Brugge a inceput play-off-ul cu un avans de doua puncte, dar dupa meciul trecut si-a marit avantajul la 4 puncte, pentru ca a castigat in deplasare, iar Gent a remizat acasa. S-au intalnit de 5 ori in acest sezon. Prima data a fost in Supercupa, cand Gent s-a dovedit a fi invingatoare, dupa care ambele au castigat acasa duelurile din Cupa, la fel si cele din campionat.

Club Brugge

A inceput bine play-off-ul, pentru ca a castigat primul meci cu Oostende, dar totusi nu a fost o echipa destul de puternica. A castigat, insa nu a fost usor. Club Brugge a terminat sezonul cu doua victorii in ultimele doua etape, dar a pierdut in finala Cupei cu Standard Liege, infrangere ce a lasat urme. Din acest motiv i-a fost frica si in duelul cu Oostende, dar a deschis scorul repede si a facut sa-i fie mai usor pana la final. Trebuie sa amintim ca dupa 20 de min a ramas in 10 jucatori, dupa ce Poulain a primit cartonas rosu. Au lipsit din acel meci Diaby si Izquiredo. Acum probabil Poulain va fi inlocuit cu Mechele, iar Diaby va reveni in primul 11.

KAA Gent

Putem spune ca la sfarsitul sezonului a intampinat cateva probleme in ceea ce priveste jocul echipei. A remizat in ultimele doua etape, acasa cu Leuven si in deplasare cu Charleroi, ceea ce a facut-o sa se distanteze fata de liderul din clasament. Meciul trecut a terminat la egalitate 1-1 in deplasare la Waregem. Antrenorul Vanhaezebrouck a modificat echipa de start si tactica, insa Gent nu a putut sa obtina mai mult de un punct. Nu a putut conta pe unul din cei mai importanti jucatori Dejaeger, pentru ca este accidentat si nu va reveni curand. Trebuie sa fie foarte atenta sambata, pentru ca va intalni o echipa puternica. Ne asteptam sa-l vedem pe Renato Neto in linia de mijloc, si doar pe Depoitre in atac. 

{{notification_msg}}