Derby de tradiţie în Turcia: Fenerbahce - Beşiktaş

Analiza meciuri

Fenerbahce - Besiktas

Finalul etapei cu numarul 23 din prima liga din Turcia, pune fata in fata doua mari rivale, Fenerbahce si Besiktas in confruntarea de la Istanbul. Besiktas are o etapa restanta, dar si asa este lider in clasament, cu un punct mai mult decat Fenerbahce. Referitor la confruntarea din tur, Besiktas a castigat acasa cu scorul de 3-2, iar in intalnirile din sezonul trecut Fenerbahce a invins in ambele meciuri.

Fenerbahce

Ultimele 8 confruntari intre aceste doua echipe de pe stadionul lui Fenerbahce s-au incheiat cu 6 victorii ale gazdelor si doua rezultate de egalitate. Acest lucru ii va motiva pe jucatori sa continue seria rezultatelor pozitive in meciurile cu Besiktas. Daca Fenerbahce nu va obtine cele 3 puncte dupa acest duel, sansele pentru castigarea titlului se vor diminua. Motiv pentru care antrenorul Pereira a anuntat ca echipa va juca ofensiv inca din primul minut, cu atacantul Fernando sau van Persie si experimentatul jucator Diego. Va lipsi fundasul Abdoulaye care este accidentat, iar Markovic si Gonula nu se stie daca vor intra pe teren.

Besiktas

Va incepe acest duel cu avantajul ca este liderul din campionat. Are un punct mai mult fata de locul 2,ocupat de Fenerbahce si inca un meci de jucat. Din aceste motive putem spune ca se multumeste si cu un rezultat de egalitate, in ultimele jocuri s-a prezentat cu o defensiva foarte puternica, pentru ca in aceasta iarna a achizitionat doi fundasi foarte buni, Alexis si Marcelo. Ultima infrangere suferita de elevii antrenorului Gunes in campionat a fost anul trecut in noiembrie, inainte de asta avand o serie de 7 victorii si o remiza. Acum 3 etape a terminat la egalitate cu Istanbulspor, dupa care a invins la limita urmatoarele doua meciuri cu Mersin si Genclerbirligi. Asa ca antrenorul Gunes va trimi in teren tot aceeasi echipa, cu exceptia mijlocasului Tore si fundasului Rhodolfo care sunt accidentati. 

{{notification_msg}}