Cupa Regelui Spaniei: Real Sociedad – FC Barcelona

Analiza meciuri

Real Sociedad – FC Barcelona

Este un meci derby din Cupa, avand in vedere ca ambele sunt apropiate in clasamentul din La Liga si de asemenea stim ca exista o mare rivalitate intre Real Sociedad si FC Barcelona, mai ales cand se joaca in orasul San Sebastian. Real Sociedad se afla pe pozitia a 5 a, la doua puncte distanta de locul 4, care duce in Champions League. Barcelona ocupa locul 3 si are cu 6 puncte mai mult, iar faptul ca liderul Real Madrid s-a impiedicat etapa trecuta, s-a apropiat la doua puncte de prima pozitie. In runda precedenta din Cupa, le-au eliminat pe Villarreal si Athletic Bilbao, iar in meciul precedent din campionat, ambele au triumfat. Confruntarea directa din aceasta toamna, de pe terenul celor de la Sociedad, s-a incheiat cu scorul de 1-1.

Real Sociedad

A avut ghinion, fiindca a picat in sferturi cu un adversar foarte puternic. Barcelona este una din cele mai bune echipe din lume, insa atunci cand se intalnesc pe stadionul Anoeta, avem parte de un duel echilibrat. Acest lucru s-a vazut si in partida din campionat, care s-a terminat la egalitate 1-1. Acum in Cupa, are nevoie de o victorie convingatoare, pentru ca cea de-a doua mansa se va juca pe Camp Nou, unde putine echipe din lume raman neinvinse. In saisprezecimi a eliminat-o pe Villarreal, apoi a castigat in La Liga, cu 2-0 in fata celor de la Malaga. Real Sociedad a suferit o infrangere usturatoare acum 2 etape, cand Sevilla s-a impus cu 4-0 in San Sebastian. Pe lista accidentatilor se regasesc: Gonzalez M., Zaldua, Vela si C.Martinez. Ne asteptam sa-i vedem titulari in aceasta partida pe Raul Navas, Illarramendi si Canales.

FC Barcelona

Este din nou in carti pentru cele 3 trofee din Spania, multumita celor de la FC Sevilla, care au reusit etapa trecuta sa o invinga pe Real Madrid. Acum se afla la doua puncte in spatele liderului si are un meci in plus jucat. Totusi trebuie sa nu o subestimeze pe Sevilla, care ocupa locul 2, asa cum a facut-o acum cateva sezoane cu Atletico Madrid, echipa ce a devenit campioana. Referitor la runda precedenta din Cupa, Barcelona a intampinat dificultati in dubla cu Athletic Bilbao, pierzand cu 2-1 in prima mansa, iar in partida din retur a castigat cu 3-1. Etapa trecuta din La Liga, a umilit-o pe Las Palmas cu scorul de 5-0, intr-un duel in care nu au evoluat Iniesta, Pique si Neymar. Cu siguranta vom vedea un prim 11 puternic, deoarece va fi cu adevarat o batalie pe stadionul Anoeta, unde Barcelona nu a mai castigat de cateva sezoane.

{{notification_msg}}