Cupa Regelui Spaniei: Celta Vigo – Alaves

Analiza meciuri

Celta Vigo – Alaves

Va fi un duel interesant intre doua echipe care nu ne asteptam sa ajunga in aceasta faza a competitiei. Celta Vigo evolueaza in Europa League si trebuie sa precizam ca a eliminat-o in sferturi pe Real Madrid si inainte pe Valencia. Alaves a uimit atat in campionat, unde credeam ca o sa se lupte pentru evitarea retrogradarii, dar si in Cupa, fiindca a ajuns in semifinala. Dupa victoria in fata lui Real Madrid, Celta a castigat in La Liga, iar Alaves vine dupa 4 meciuri fara infrangere, din care 3 le-a terminat la egalitate. Aceste doua adversare s-au intalnit in campionat acum doua saptamani, intr-un duel in care Celta s-a impus acasa cu 1-0.

Celta Vigo

Este pozitionata undeva la mijlocul clasamentului si va juca in primavara Europa League. Pe de alta parte in Cupa s-a descurcat grozav pana acum, tinand cont ca a trecut de Valencia si de Real Madrid. A castigat pe Santiago Bernabeu, iar in disputa din retur scorul a fost 2-2. Dupa victoria cu madrilenii, a suferit o infrangere in fata celor de la Real Socidad. Etapa precedenta a triumfat cu 2-0 in deplasarea de la Leganes. In pauza de iarna Orellana s-a transferat la Valencia, dar in schimb l-a achizitionat pe tanarul mijlocas Hjulsager. Cel mai probabil vom vedea o echipa de start puternica, deoarece este un meci important.

Alaves

Se afla pe locul 12 in La Liga si are un avantaj de 11 puncte fata de zona retrogradabila. Avand in vedere ca nu este prezenta in competitiile europene, isi doreste sa castige Cupa Regelui Spaniei. Totusi nu este un vis, pentru ca a ajuns deja in semifinale. Pana acum nu a intampinat adversari dificili, doar Deportivo a fost din prima liga. In acest sezon a inregistrat mai multe victorii din deplasare, iar acasa a bifat majoritatea remizelor. Etapa precedenta a terminat la egalitate 0-0, cu Atletico Madrid. Ne asteptam sa-l vedem debutand pe mijlocasul Romero, adus in aceasta iarna.

{{notification_msg}}