Cupa Regelui Spaniei: Athletic Bilbao – FC Barcelona

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – FC Barcelona

Este un duel interesant din Cupa Regelui Spaniei, in care se vor intalni doua echipe puternice din La Liga, Athletic Bilbao si FC Barcelona. In acest sezon, Barcelona ocupa locul secund in clasament si are cu 6 puncte mai mult decat Athletic, care se afla pe pozitia a 7 a. Ambele echipe vor juca din primavara in cupele europene, catalnii in Champions League, iar bascii in Europa League. Aceste doua cluburi s-au intalnit la inceputul sezonului intr-un meci in care Barcelona a castigat cu 1-0 in Bilbao.

Athletic Bilbao

Evolueaza destul de bine si ocupa locul 7 in clasament, insa poate avansa, pentru ca celelalte echipe au un avantaj mic. Doar o singura echipa a reusit sa o invinga pe teren propriu si aceea a fost Barcelona. Cu exceptia acelui meci, Osasuna a obtinut un punct, in rest toate duelurile de acasa au fost castigate de basci. In deplasare intampina dificultati fiindca a bifat doua victorii pana acum. S-a calificat in saisprezecimile Europa League pentru ca a obtinut punctajul maxim pe teren propriu. In etapa precedenta din Cupa a trecut de Racing Santander, o echipa din liga a 3 a, dupa ce s-a impus in ambele manse, in care antrenorul Valverde a folosit majoritatea titularilor. Pe lista accidentatilor se afla Yeray, Benat si Aketxe.

FC Barcelona

Isi apara trofeul, dar se gandeste cum sa recupereze diferenta de puncte din campionat, pe care o are fata de liderul Real Madrid. Este neinfranta de 9 meciuri in La Liga, insa a trecut inainte printr-o perioada mai slaba in care a remizat de 3 ori consecutiv. In precedentele doua etape s-a impus in fata celor de la Osasuna si Espanyol. Ultimul esec s-a conturat in Champions League, la inceputul lunii noiembrie, in partida cu Manchester City. In runda trecuta din Cupa, a eliminat-o pe Hercules. Probabil antrenorul Luis Enrique va trimite in teren o echipa de start puternica, fiindca Athletic Bilbao poate fi un adversar destul de periculos.

{{notification_msg}}