Cupa Mondială: Uruguay - Franţa

Analiza meciuri

Uruguay - Franţa

Acesta prima partida a sferturilor de finala este cu siguranta una dintre cele mai interesante. Uruguay obtine victorii in toate meciurile disputate pana acum in Cupa Mondiala din Rusia, primind un singur gol; Franta obtine trei victorii si o remiza. Uruguayeni au fost singurii care nu au primit gol in faza grupelor, ca apoi in faza optimilor sa elimine Portugalia. In faza optimilor, francezii disputa unul dintre cele mai interesante meciuri de pana acum a Cupei Mondiale, eliminand Argentina. Din cele sase inalniri dintre aceste doua selectionate, patru au fost remize fara gol marcat si doua meciuri au revenit uruguayenilor.

Uruguay

Dovedeste a fi cea mai constanta echipa a acestei editii de Cupa Mondiala. Ajung sa dispute aceast sfert de finala a Cupei Mondiale cu un singur gol primit, fiind simplu de dedus ca au o linie de fund puternica. In grupe obtin victorii la un singur gol diferenta in fata Egiptului si a Arabiei Saudite, ca apoi sa invinga gazdele aceste editii cu scorul de 3-0, dar ce-i drept dupa ce rusii raman in inferioritate numerica. Lotul este compus din jucatori cu experienta, cu care selectionerul Tabarez a facut in mod constant unele mici schimbari. Mijlocasul Gimenez a avut probleme cu o accidentare, insa a putut reveni pentru partida cu Portugalia, dar partea ofensiva a pastrat-o mereu aceeasi, Cavani - Suarez, care din pacate este pusa sub semnul intrebarii in aceasta partida, datorita unor accidentari. In schimbul acestora, Stuain si Maxi Gomez pot beneficia acum de o sansa.

Franţa

Avand in vedere valoarea jucatorilor de care dispune selectionata Frantei, nu putem spune ca evolutiile lor de pana acum in Cupa Mondiala ne-au surprins. S-a putut observa ca au stiut sa se foloseasca de  momentele favorabile pentru a scoate maximul fara a face risipa de energie, jucand mai mult pentru rezultat. In prima runda au fost suficient de norocosi incat sa invinga Australia cu 2-1; nu reusesc un meci special nici in fata Peru-ului, obtinand victoria doar in urma golului marcat de Mbappe. In ultima runda a grupelor intalnesc Danemarca si fac poate cea mai urata partida a acestei editii de Cupa Mondiala, fiind si singurl meci de pana acum terminat la egalitate 0-0. Dar apoi ne-au aratat ca sunt capabili de mult mai mult, reusind poate ce-a mai frumoasa disputa de pana acum in Cupa Mondiala, victoria din optimi din fata Argentinei cu 4-3. In aceast sfert de finala, selectionerul Deschamps va fi nevoit sa il foloseasca cel mai probabil pe Tolisso, in urma accidentarii mijlocasului Matuidi.

{{notification_msg}}