Cupa Mondiala: Tunisia - Anglia

Analiza meciuri

Tunisia - Anglia

A doua partida din grupa G a Cupei Mondiale, prezinta duelul dintre Tunisia si Anglia, englezii jucand rolul de mari favoriti in urma bunelor prestatii din calificari, cat si din partidele amicale. De partea cealalta - Tunisia are cu siguranta obiectiv principal depasirea fazelor grupelor, ei ratand ultimile doua editii. Tunisienii obtin calificarea fara nici o infrangere si continua prestatiile bune si in meciurile de pregatire. Aceste doua reprezentative s-au intalnit si in Cupa Mondiala din 1998 din Fanta, englezii castigand partida cu 2-0.

Tunisia

Izbuteste cea de-a patra participare in Cupa Mondiala, in editiile trecute nu depasesc faza grupelor, iar acum cu siguranta au o singura dorinta - acea de a iesi din grupa. Dar pentru aceasta vor trebui sa-si dovedeasca forta in  fata celor doua puternice echipe europene - Anglia si Belgia, impotriva Panama-ului fiind favorita. In calificari nu a stralucit, dar a reusit sa ramana neinvinsa. Singura infrangere suferita a fost in ultimul amical, cu Spania, in urma unui gol primit pe finalul partidei; inainte de aceasta au batut Costa Rica si au remizat 2-2 impotriva puternicelor  Portugalia si Turcia. Cu specificatia ca impotriva portughezilor au reusit sa revina de la 2-0, fiind pentru Tunisia un bun exercitiu de vointa de urmat si in partidele ce urmeaza. Cel mai probabil vor folosi o formatie asemanatoare, din care vor face parte din nou Skhiri, Khaoui si Sliti.

Anglia

In urma esecurilor din ultimii ani de la campionatele importante, acum au din nou sansa de a incerca sa reuseasca un rezultat important. Evolutia lor din precedenta Cupa Mondiala din Brazilia, a fost modesta, nereusind sa depaseasca faza grupelor, dar ce-i drept au avut de infruntat rivale puternice, Italia si Uruguay. Englezii depasesc fazele calificarilor fara nici o infrangere, adunand opt victorii si doua remize, ca apoi nici in partidele de pregatire sa nu piarda nici o partida. Obtin trei victorii - cu Olanda, Nigeria si Costa Rica si remizeaza impotriva a trei rivale de top - Germania, Brazilia si Italia. Din lotul englezesc lipsesc cativa jucatori importanti - Oxlade Chamberlain, Sturridge, Wilher, Lallane si portarul Hart. Credem ca in  aceasta partida vor miza pe puternicul atacant Kane cat si pe o linie de fund solida formata din trei fundasi.

{{notification_msg}}