Cupa Mondiala: Serbia - Brazilia

Analiza meciuri

Serbia - Brazilia

Brazilia se afla in fruntea clasamentului grupei E, cu o victorie si un egal, adunand un punct mai mult decat Serbia. Sarbii debuteaza cu o victorie dar apoi pierd cu Elvetia, insemnand ca doar o victorie le mai poate aduce calificarea garantata in faza optimilor Cupei Mondiale, dar se pot multimi si cu o remiza in cazul in care Evetia pierde la Costa Rica. Ultima partida disputata intre aceste doua selectionate a avut loc in 2014, brazilienii castigand meciul amical cu 1-0.

Serbia

Partea buna a situatie Serbiei in aceasta Cupa Mondiala, este ca isi pot inclina balanta spre una favorabila prin obtinerea unei victorii, insa din pacate urmeaza a infrunta cel mai greu adversar acum in ultima runda. In aceasta editie au debutat cu o victorie, care desi a fost in fata Costa Ricai, nu a fost usor de obtinut, fiind obtinuta la diferenta minima. In a doua runda, impotriva Elvetiei, au reusit deschiderea scorului prin Mitrovic, care de altfel a avut multe ratari impotriva Costa Ricai, dar apoi nivelul jocului lor a scazut treptat odata cu intensificarea atacurilor elvetiene, pierzand in final partida cu 2-1. Selectionerul Krstajic cu siguranta va opta pentru un stil de joc ofensiv, victoria fiind singura lor sansa de supravietuire in aceasta Cupa Mondiala.

Brazilia

Selectionata Braziliei se numara si ea printre favoritele acestei editii care intampina dificultati in faza grupelor. Am putea spune ca evolutia lor de pana acum a fost mai slaba decat asteptarile noastre, mai ales dupa buna lor prestatie din calificari cat si din amicalurile de pregatire. In urma primei runde au inregistrat un rezultat slab, remiza in fata Elvetiei; dar prestatia lor din ultimul meci cu Costa Rica a fost si mai ingrijoratoare, reusind sa sparga apararea adversa abia in minutele de prelungiri, prin Coutinho in minutul 90+1 si Neymar 90+7. In urma acestei victorii au reusit sa tina situatia sub control, dar cu siguranta vor trebui sa evolueze mai bine in aceasta partida. Brazilienii se pot multumi si cu o remiza, dar vor incerca evitarea unui asemenea scenariu. Unele din modificarile posibile pe care le va putea lua selectionerul Tite, ar putea fi introducerea lui Fernardinho si Renato Augusto, inca din startul partidei.

{{notification_msg}}