Cupa Mondiala: Polonia - Senegal

Analiza meciuri

Polonia - Senegal

Acest meci incheie prima runda a fazelor grupelor din Cupa Mondiala, Polonia si Senegal urmand a ne dovedi de ce sunt capabile. In urma ultimilor trei amicaluri, Polonia se descurca bine, ramanand neinvinsa, de cealalta parte - Senegal nu s-a descurcat prea bine, obtin trei remize si sunt invinsi de catre Croatia, reusind victoria doar in ultimul amical. Aceste doua selectionate se intalnesc pentru prima data.

Polonia

Ne-a obisnuit cu prezentele constante in Campionatul European, insa rateaza utimile doua editii de Cupa Mondiala, iar acum se reintorc pentru a-si masura fortele in marea competitie. Polonia beneficiaza de un lot puternic, acestia reusind sa joace sferturi de finala in ultimul campionat european, fiind eliminati de catre Portugalia, care apoi obtine si titlul. Izbutesc calificarea de pe prima pozitie a grupei, cumuland o singura infrangere, impotriva Danemarcei. In urma obtinerii biletul de participare in Cupa Mondiala, remizeaza primele trei amicaluri ca apoi sa obtina doua victorii si o remiza. Dovedind din nou, calitatile de echipa puternica prin inscrierea a noua goluri in cele trei partide. Cu siguranta capitolul la care exceleaza selectionata Poloniei este atacul, din care face parte si cel mai bun marcator al calificarilor din Europa - Robert Lewandowski. Din partea caruia ne asteptam la prestatii bune si in duelurile ce urmeaza in Cupa Mondiala. Din pacate selectionerul Nawalka nu se va putea folosi de serviciile fundasului Glik, care probabil va fi inlocuit de tanarul - dar nu lipsit de exerienta, Jan Bednarek.

Senegal

Se califica pentru a doua oara in Cupa Mondiala si de aici putem trage concluzia ca se afla printre selectionatele mai putin experimentate ce participa in aceasta competitie. Insa cu toate acestea sa nu uitam buna prestatie avuta in debutul Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Sud din 2002, reusind sa atinga sferturile de finala, fiind eliminati cu greu de catre Turcia in prelungirile partidei. In calificari au dominat grupa din care marea lor rivala a fost Burkina Faso. Primele trei partide amicale le desfasoara impotriva unor selectionate neparticipante in Cupa Mondiala, remizand 1-1 cu Uzbekistan si fara gol marcat in partidele cu Bosnia Herzegovina si Luxemburg. In urma ultimilor doua meciuri de pregatire pierd in fata Croatiei cu scorul de 2-1, dar dovedesc un meci bun, reusind sa isi creeze multe ocazii de poarta; iar in ultima partida inving Coreea de Sud cu 2-0. Victorie ce cu siguranta le-a adus un aport de incredere pentru partidele dificile ce ii asteapta. Cel mai cunoscut nume al selectionatei este atacantul lui Liverpool, Sadio Mane, dar un rol important in alcatuirea formatiei il mai au si Niang, Sarr, Sakha si cei doi experimentati fundasi Koulibay si Sane.

{{notification_msg}}