Cupa Mondiala: Peru - Danemarca

Analiza meciuri

Peru - Danemarca

Peru si Danemarca deschid a doua partida din prima runda a grupei C, a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Dovedindu-se a fi cea mai echilibrata disputa a zilei, de altfel ocupantele pozitiilor 11, respectiv 12 in clasamentul FIFA. Ambele echipe au dovedit o forma buna in ultimile partide amicale, mentionam si ca aceasta este prima intalnire din istorie dintre cele doua selectionate.

Peru

Nu a participat intr-un campionat mondial inca din 1982, reusita din aceasta editie dovedindu-se a fiind un mare succes. Aceasta calificare vine dupa o lupta grea dusa de Peru, terminand a cincea in urma in randul echipelor din Sud Africane, a fost nevoita sa dispute play-off impotriva Noii Zeelande. Dovedind un joc mult mai bun in returul disputat pe teren propriu, obtinand calificarea in urma victoriei cu 2-0. Peru a demonstrat si recent, in partidele amicale o forma excelenta, luand startul acum in Cupa Mondiala dupa o serie de 15 meciuri in care nu a fost invinsa. De altfel, au detinut o serie consecutiva de patru victorii, obtinuta in urma amicalurilor cu Croatia, Islanda, Scotia si Arabia Saudita, ca in ultimul meci sa remizeze 0-0 cu Suedia. Peruanii au dovedit ca beneficiaza de o echipa puternica si cu siguranta adversarii lor din Cupa Mondiala nu vor avea partide usoare. In urma deciziei FIFA suspendarea atacantului Guerrero a fost ridicata, selectionerul Garec avand formatia completa la dispozitie.

Danemarca

Se intoarce in scena marilor competitii dupa ce au ratat Cupa Mondiala din Brazilia si Campionatul European din Franta, fiind cu siguranta motivati sa izbuteasca o figura frumoasa in Rusia. Reusita in cea de-a cincea participare a lor in Cupa Mondiala, vine in urma disputarii play-off-ului cu Irlanda, dupa un 0-0 pe teren propriu, in deplasarea din Dublin - obtin victoria cu 5-1. In recentele partide de pregatire obtin doua victorii si doua remize, fara gol primit. Victorii in partidele cu Panama si Mexic, iar remizele au fost impotriva Suediei si Chile. Cu siguranta rezultatele mentionte nu pot decat sa creasca moralul echipei inainte de infruntarile dificile ce ii asteapta in grupa Cupei Mondiale - cu Franta, Peru si Australia. Ne asteptam ca si in aceasta partida sa duca o lupta frumoasa pentru a nu primi gol si in acelasi timp sa poata puna in valoare creativitatea lui Eriksen, Poulsen si Sista din atac.

{{notification_msg}}