Cupa Mondiala: Nigeria - Argentina

Analiza meciuri

Nigeria - Argentina

Cu siguranta una din cele mai interesante partide din a treia runda a grupelor, dat fiind faptul ca atat Nigeria cat si Argentina au sanse pentru calificarea in faza optimilor. Nigerienii se afla in avantaj de doua puncte fata de Argentina si Islanda, pe cand Croatia in urma celor doua victorii, are deja asigurat locul in faza urmatoare. In Cupa Mondiala din Brazilia din urma cu patru ani, in faza grupelor Argentina invingea Nigeria.

Nigeria

In urma infrangerii suferite cu Argentina, in grupele Cupei Mondiale trecute, nigerienii totusi ating fazele eliminatorii. De aceasta data au sansa de a se revansa si in acelasi timp de a avansa din noi in optimi. Nigerienii stiu ca ii asteapta o partida mai mult decat dificila, argentienii fiind obligati sa castige partida pentru a nu fi eliminati, urmand ca Messi si colegii sai evolueze la capacitati maxime. Pe de alta parte, o remiza ar putea fi suficent ca Nigeria sa mearga mai departe, deaorece este greu de crezut ca Islanda ar putea invinge buna echipa a Croatiei la o diferenta de doua - trei goluri. Situatia de fata pare totusi sa fie propice stilului preferat de nigerieni, acela cand adversarul este fortat sa atace pentru a le oferi locuri libere fazelor de contraatac, la care ei exceleaza.

Argentina

Eliminarea vicecampioanei inca din faza grupelor Cupei Mondiale ar insemna o mare surpriza si in acelasi timp o mare dezamagire pentru iubitorii fotbalului din Argentina. In urma primelor doua runde aduna un singur punct, obtinut in primul meci impotriva debutantei Islanda; ca apoi in intalnirea lor cu Croatia sa nu aiba nici o replica, fiind invinsi cu 3-0. Principalul vinovat al acestei infrangeri pare a fi selectionerul Sampaoli, care in ciuda multor avertismente a insistat pe folosirea unei tactici de joc rar folosite, intr-o formatie 3-4-2-1. Cu toate acestea, croatii au reusit foarte bine sa blocheze toate ocaziile create de argentinieni, ca in final sa reuseasca una dintre cele mai bune partide a lor facute la Cupa Mondiala. Datorita victoriei Nigeriei in fata Islandei, argentinienii beneficiaza de o noua sansa pentru avansarea in optimi, daca vor reusi sa castige aceasta partida si de partea cealalta - Islanda sa nu bata Croatia. Ne asteptam ca Argentina sa revina la formatia standard 4-3-3.

{{notification_msg}}