Cupa Mondiala: Iran - Portugalia

Analiza meciuri

Iran - Portugalia

Primul meci in cea de-a treia runda a grupei B se va disputa pentru un loc in faza optimilor Cupei Mondiale. In primele doua meciuri, Iran obtine victorie cu Maroc si pierde in fata Spaniei; Portugalia castiga si ea cu Maroc si obtine o remiza cu Spania. Pentru fiecare dintre aceste doua echipe, o victorie insemna un loc in optimile Cupei Mondiale, desi portughezi se pot multumi si cu o remiza, ei avand un punct mai mult. Iran si Portugalia s-a intalnit ultima data in faza grupelor Cupei Mondiale din Germania in 2006, portughezii obtinand victoria cu 2-0.

Iran

Are sansa de a se revansa in cel mai frumos mod posibil, o victorie in aceasta partida insemnand eliminare Portugaliei din Cupa Mondiala. In urma infrangerii cu Spania 1-0, de aceasta data vor trebui sa fie mai indrazneti daca vor sanse in a invinge campioana europei. Selectionerul Queiroz cu siguranta va lua masuri in aceasta privinta, el fiind de nationalitate portugheza, ingelege foarte bine mentalitatea adversarilor. Victoria Iranului in fata Marocului a venit in urma unui autogol reusit tarziu in prelungirile partidei, pe toata durata meciului iranienii fiind inferiori adversarilor, bazandu-si tactica de joc doar pe o aparare puternica si contraatac. In acest duel ne asteptam sa riste mai mult, pentru ca doar o victorie le ve permite avansarea in optimile Cupei Mondiale.

Portugalia

Porneste cu patru puncte inaintea ultimei runde a fazei grupelor, aflandu-se la egalitate de puncte cu Spania, ceea ce insemna ca o remiza le va fi suficienta pentru a avansa in faza superioara. Avand in vedere ca iranienii au nevoie neaparata de victorie, cu siguranta aceasta situatie va creea spatii libere pentru Ronaldo, precum s-a intamplat si in duelul cu Maroc. In urma hattrick-ului reusit de Ronaldo in remiza cu Spania, cat si a golului din victoria cu Maroc, acesta devine cel mai bun marcator al Cupei Mondiale; sperantele portughezilor indreptandu-se cu siguranta si de aceasta data catre vedeta echipei. Selectionerul Santos va putea folosi acelasi 11 ca si in primele doua partide, neavand probleme cu suspendari sau accidentari in lot.

{{notification_msg}}