Cupa Mondiala: Germania - Mexic

Analiza meciuri

Germania - Mexic

In primul meci al grupei F din cadrul Cupei Mondiale, debuteaza campiona editiei trecute - Germania, ce cu siguranta incerca sa isi apere titlul obtinut in urma cu patru ani in Brazilia, impotriva Mexicului - ce adauga a saptea participare consecutiva in Cupa Mondiala. Ultima intalnire dintre Germania si Mexic a fost anul trecut in Cupa Confederatiilor, partida terminata cu victoria nemtilor cu 4-1.

Germania

Exceptand infrangerea din faza eliminatorie a Campionatului European din Franta, de acum doi ani impotriva gazdelor, pentru nemti a urmat un parcurs excelent. Obtin calificarea pentru Cupa Mondiala cu maximul de victorii si reusesc castigarea trofeului Cupa Confederatiilor, ce s-a disputat in Rusia anul trecut, evoluand cu o formatie complet diferita. Toate acestea dovedind forta de care dispune selectionata Germaniei si faptul ca este indreptatita a fi declarata favorita castigarii Cupei Mondiale. Cu toate ca in meciurile de pregatire au intampinat o serie de dificultati. Au remizat  trei partide in care au intampinat adversari puternici - Anglia, Franta si Spania, dar pierd in fata Braziliei, aceasta fiind marea adversara a lor in Cupa Mondiala. Mai ingrijoratoare este infrangerea de pe teren propriu suferita in fata Australiei cu 2-1. Seria de cinci partide fara victorie a fost intrerupta in ultimul amical cu Arabia Saudita, desi nu au avut o evolutie stralucita. Selectionerul Joachim Low beneficiaza de lotul compet inaintea debutului in Cupa Mondiala.

Mexic

Cu siguranta sunt multumiti cu reusita in cea de-a saptea participare consecutiva in Cupa Mondiala, iar acum au ca obiectiv avansarea din grupe pentru a atinge din nou fazele saisprezecimilor. Performanta obtinuta in ultimile sase participari de Cupa Mondiala. Pe langa Germania, mexicanii mai fac parte din aceeasi grupa cu Suedia si Coreea de Sud, adversare care cu siguranta le lor pune probleme. In partidele de pregatire au pierdut la Croatia si Tara Galilor, au remizat cu Belgia si obtinut victorii in faza Poloniei, Islandei si Scotiei. Este ingrijoratoare evolutia slaba din ultima partida, pierduta cu 2-0 in Danemarca, ce s-a dorit a fi un test inaintea infruntarii cu Suedia, ce poate fi marea lor sansa de a iesi din grupe. Selectionerul Osari beneficiaza de revenirile fostilor jucatori accidentati Guardado, G. dos Santos si J. dos Santos, acestia fiind disponibili pentru partida ce urmeaza impotriva Germaniei. Singura problema a lor fiind forma slaba a atacantului Chicharito, fiind posibil inlocuit cu Peralta.

{{notification_msg}}