Cupa Mondială: Franţa - Belgia

Analiza meciuri

Franţa - Belgia

Prima semi-finala a Cupei Mondiale din Rusia se va da intre Franta si Belgia. Francezii se numarau printre favoritii castigarii acestei prestigioase competitii cu mult timp inainte; belgienii reusesc sa atinga fazele unei competii majore dupa mult timp, confirmand faptul ca beneficiaza de una din generatiile cele mai talentate ale fotbalului european. Dupa ce au reusit sa invinga Brazilia in sferturi de finala, nu ar avea motive mari de ingrijorare in fata vecinilor francezi; care il ultima runda au depasit Uruguay. Aceste doua selectionate au disputat trei partide amicale in ulimii sapte ani, terminate cu doua remize albe si o victorie a belgienilor in 2015 la Paris, cu scorul de 4-3.

Franţa

In ciuda faptului ca va avea din nou un adversar dificil de intampinat in semi-finala, casele de pariuri o socoteste favorita; in aceasta partida ce va avea loc in St. Petersburg. Amintim faptul ca francezii termina primii in grupa, dupa ce inving in fata Austriei si Peru-ului si remizeaza cu Danemarca, iar in fazele eliminatorii trec de Argentina si Uruguay. Reusesc sa inscrie un numar impresionat de sase goluri in ultimile doua dispute; victoria cu 4-3 in fata argentinielilor, dupa poate cel mai interesant joc al acestei editii, si 2-0 impotriva uruguayenilor. Matuidi revine dupa suspendare, inlocuindu-l pe Tolisso, iar Umtiti se pare ca va fi pregatit pentru aceasta partida in urma accidentari.

Belgia

La fel ca si selectionata Frantei, belgienii beneficiaza de un numar mare de jucatori individuali foarte talentati, generatia acestora pare mai unita si dornica de o mare performanta. Victoria in fata Braziliei cu 2-1 ne-a confirmat intentiile sale in aceasta Cupa Mondiala; in optimi intalnesc Japonia si reusesc sa intoarca o diferenta de doua goluri, castigand partida cu 3-2. Belgienii s-au descurcat excelent si in grupa, avand un parcurs fara greseala, victorii cu Panama, Tunisia si Anglia. Avand inscrise 14 goluri in aceasta editie, se afla pe prima pozitie in clasamentul eficientei, fiind un motiv suplimentar de ingrijorare pentru adversara din aceasta semi-finala. Partea lor de atac beneficiaza de un trio excptionat, format din Hazard, Lukaku si Bruynne. Selectionerul Martinez cel mai probabil nu va evectua schimbari majore in alcatuirea echipei.

{{notification_msg}}