Cupa Mondiala: Egipt - Uruguay

Analiza meciuri

Egipt - Uruguay

A doua partida a grupei A, din cadrul Cupei Mondiale din Rusia, le aduce fata in fata pe dubla campioana a lumii - Uruguay, si selectionata Egiptului - ce se reintoarce in prestigioasa competitie dupa o absenta de 28 ani. Aceste doua selectionate sunt speciale deoarece detin o serie frumoasa de titluri continentale, Uruguay detinand 15 titluri Copa America, de cealalta parte Egipt - detine sapte trofee de Cupa Africii pe Natiuni. Aceasta partida va fi cea de-a doua intalnire intre cele doua, prima disputandu-se in 2006 intr-un amical castigat de Uruguay cu 2-0.

Egipt

Sub conducerea antrenorului argentinian Hector Cuper, Egiptul si-a imbunatatit considerabil jocul. Anul trecut ajungand pana in finala Cupei Africii pe Natiuni, fiind opriti in castigarea trofeului de catre Camerun. In calificarile Cupei Mondiale au facut o treaba buna, reusind sa lase in urma Uganda, Ghana si Congo, prin obtinerea a patru victorii, o remiza si o infrangere. Rezultate ce au adus mult asteptata participare in Cupa Mondiala, ultima prezenta a lor fiind in 1990 in Italia. Din pacate nu pot fi foarte optimisti inaintea confruntarilor ce ii asteapta, in principal datorita posibilei absente a celui mai important jucator al lor - Salah. In ultimile cinci partide aduna doar doua remize si trei infrangeri, pierzand in fata Portugaliei si a Greciei, apoi remize cu Kuweit si Columbia, ca in ultima partida sa piarda in fata Belgiei cu 3-0. Suntem optimisti si speram ca staful medical sa isi faca bine datoria in cazul accidentarii lui Salah, pentru a ne bucura din nou de evolutiile sale.

Uruguay

Are toate motivele sa fie optimista in starul acestei Cupe Mondiale, luand in considerare jocul bun dovedit de echipa in ultimile partide. In martie obtin victorie cu Cehia si Tara Galilor, ca in ultimul amical disputat sa invinga Uzbekistan cu 3-0. Pe langa aceste rezultate, selectionata Uruguayului condusa de Tabarez s-a aflat intr-o grupa dificila pentru calificarea in acest eveniment, dovedind o forma buna ce i-a calificat de pe pozitia a doua, in urma Braziliei. Uruguay are norocul de a beneficia de o grupa destul de lejera, alaturi de Rusia, Arabia Saudita si Egipt, si in mod normal sunt favoriti la ocuparea primei pozitii. Sa nu uitam ca echipa beneficiaza de cei doi puternici atacanti  - Suarez si Cavani, cat si de o linie de fund experimentata. Datorita unor accidentari, din lotul echipei vor absenta fundasii Vaerla si Lemos, mijlocasul Pereiro si atacantul Rolan.

{{notification_msg}}