Cupa Mondiala: Danemarca - Franţa

Analiza meciuri

Danemarca - Franta

Franta este lidera grupe C si deja are asigurata prezenta in optimile Cupei Mondiale; Danemarca inca nu este sigura de pastrarea pozitiei secunde in grupa, Australienii au trei puncte mai putin, dar daca bat Peru si danezii pierd in fata francezilor, soarta celei celei de-a doua echipe calificate va fi stabilita in urma golaverajului. Adaugam faptul ca in urma celor sapte partide disputate intre Danemarca si Franta, francezii au obtinut sase victorii si danezii doar una, obtinuta in faza grupelor Cupei Mondiale din 2002.

Danemarca

Dupa obtinerea frumoasei victorii din Cupa Mondiala 2002 impotriva Frantei, intre aceste selectionate au urmat trei amicaluri, toate pierdute de catre danezii; putem spune ca aduna sufiecte motive pentru a lupta la victorie in aceasta partida. Pe langa aceasta, danezii inca nu au asigurata prezenta in optimi, fiind nevoiti sa obtina macar un rezultat de egalitate pentru a nu mai depinde de alti factori; iar in cazul unei victorii ar rezulta clasarea pe prima pozitie a grupei, francezii avand doua puncte in plus. O infrangere ar pune Danemarca intr-o situatie delicata, va depinde de rezultatul celeilalte partide a grupei dintre Australia si Peru. Cu siguranta vor incerca sa evite un scenariu neplacut prin adoptarea unei tactici defensive; de mentionat este si faptul ca francezii au declarat ca nu vor risca prea mult in aceasta partida. In urma ultimei partide, Poulsen aduna un nou cartonas galben si urmeaza a fi inlocuit de Braithwaite; mijlocasul Kvist va absenta datorita unei accidentari.

Franta

In urma evolutiilor din primele doua runde, francezii obtin calificarea in faza urmatoare si acest lucru cu siguranta ii va face mai relaxati pentru aceasta partida. Cu toate acestea, ei inca nu au asigurata prima pozitie in grupa, fiind la doar doua puncte avans de danezi; dar se pot multumi si cu un rezultat de egalitate, nefiind nevoiti sa forteze partea de atac pentru a conserva energia, de care cu siguranta vor avea nevoie in fazele urmatoare. Acestea au fost motivele si pentru care selectionerul Deschamps a declarat ca va folosi foarte multe rezerve, oferind in acelasi timp sanse de a se remarca si altor jucatori. In urma primelor doua runde francezii inving Augralia 2-1 si Peru 1-0, singurul gol primit fiind din penalty - selectionerul se pot declara multumit de forma fundasilor, dar cu siguranta poate obtine mai mult din faza de atac, avand in lot jucatori precum Griezmann, Giroud sau Mbappe, care potrivit ultimilor stiri vor lua parte in aceasta partida.

{{notification_msg}}