Cupa Mondiala: Coreea de Sud - Germania

Analiza meciuri

Coreea de Sud - Germania

Aceasta intalnire aduce fata in fata favorita absoluta si una dintre cele mai mari outsidere ale Cupei Mondiale, o victorie insemnand pentru ambele echipe avansarea in optimi, cu mentiunea ca coreenii vor avea nevoie ca Mexic sa castige cealalta partida a grupei, iar pentru germani o victorie la doua goluri diferenta le va fi suficienta. Ultima intalnire intre aceste doua selectionate a fost in 2004, coreeni castigand partida amicala cu 3-1.

Coreea de Sud

Desi a pierdut ambele meciuri disputate pana acum in Cupa Mondiala din Rusia, nu am putea spune din partea coreenilor ca au dezamagit, au fost un adversar destul de incomod atat pentru Suedia cat si pentru Mexic. Cu putin noroc ar fi putut ar fi putut o remiza, ce le-ar fi crescut sansele calificarii in optimi, cu toate ca acum - in ultimul meci ii asteapta una dintre cele mai dificile adversare. Cu toate acestea sud coreeni, teoretic inca sunt in carti pentru avansarea in faza urmatoare daca. Desi sansele acestora sunt scazute, nu vor renunta la lupta si cel mai probabil vor da tot ce pot pana la final. In prima partida, impotriva Suediei, etaleaza un joc slab fara prea multe ocazii de poarta si primirea unui gol a fost suficienta pentru a fi invinsi. A doua partida, cu Mexic, reusesc sa isi creeze mai multe ocazii de a inscrie, dar partea defensiva nu face fata si primesc doua goluri, ca abia in prelungirile partidei atacantul Son sa marcheze primul gol al Coreei de Sud la aceasta editiei de Cupa Mondiala, aducand o mica speranta in lotul echipei. Exceptand cateva inlocuiri ale unor jucatori accidentati, selectionerul Yong Shin va pastra aceeasi formatie de joc.

Germania

Dupa ce s-a aflat doar la cateva secunde de eliminarea din Cupa Mondiala, curenta campioana mondiala inca pastreaza  sanse de a avansa in fazele eliminatorii. Partida slaba din prima runda, cu Mexicul, s-a dovedit ca nu a fost doar intamplatoare, nemtii avand mult de suferit si impotriva Suediei, adversara ce nu s-a lasat deloc dominata si a deschis scorul in sfarsitul primei reprize, ca apoi golul egalizator sa vina in startul reprizei secunde si toata lumea credea ca au timp suficint pentru a intoarce situatia in favoarea lor,  golul victoriei vine dupa foarte mari emotii abia in ultimile secunde ale partidei. In situatia actuala au nevoie de o victorie la doua goluri diferenta. In urma unor schimbari facute de selectionerul Low, echipa a evoluat mai bine in ultima partida, acesta la introdus pe Rudger in locul lui Hummels in centrul apararii si Rudy la inlocuit pe Khedira, dar acesta nu a putut evoluat pentru mult timp datorita accidentarii. In urma cartonasului rosu primit de Boateng, acesta nu va evolua si cel mai probabil va reveni Hummels si pentru un aport mai ofensiv al echipei, Draxler ar putea fi inlocuit de Gomez.

{{notification_msg}}