Cupa Mondiala: Brazilia - Mexic

Analiza meciuri

Brazilia - Mexic

Aceasta partida din faza optimililor era oarecum asteaptata, brazilieni terminand pe prima pozitie in grupa si mexicanii de pe a doua, din grupa lor. Dar cu toate acestea au existat multe variatii in jocul acestor doua selectionate, din fericire nu le-a costat ratarea optimilor. In urma remizei din debut, Brazilia obtine doua victorii cu acelasi rezultat, 2-0; Mexic incepe bine Cupa Mondiala cu doua victorii din care una impotriva Germaniei, dar au dezamagit in ultima runda. Aceste selectionate s-au intalnit si in urma cu patru ani, in faza grupelor Cupei Mondiale, partida terminandu-se cu o remiza; ca dupa un an mai tarziu brazilienii sa castige 2-0 intr-un meci amical.

Brazilia

Putem spune ca Brazilia si-a indeplinit obiectivul, castigand grupa din care a facut parte, lucru care de altfel era de asteptat. Cel mai dificil adversar cu siguranta a fost Elvetia, partida in care au intampinat cele mai multe dificultati, remizand 1-1. Dar nu au fost ingrijorati, deoarece a urma sa intalneasca Costa Rica, facandu-si sperante ca vor infrunta un adversar lejer, cu toate acestea au avut mari emotii - reusind sa marcheze de doua ori abia in prelungirile partidei, pentru a obtine victoria. Cu patru punte in clasamentul grupei le-a fost mult mai usor sa intalneasca Serbia in ultima runda, mai ales ca si posibilitatea unei remize le era favorabila. Desi nu au reusit o partida deosebita, reusesc sa deschida scorul in prima repriza prin Paulinho, ca apoi Silva sa marcheze din nou pentru rezultatul final 2-0, in partea de inceput a reprizei secunde. Partea proasta in lotul brazilian inaintea acestei partide este accidentarea fundasului Marcelo, acesta putand fi inlocuit de Filipe Luis.

Mexic

Mexicanii reusesc din nou sa depaseasca cu bine faza grupelor Cupei Mondiale, marea lor problema fiind faptul ca nu au reusit sa treaca de optimi in aceasta competitie si se pare ca nici de aceasta data nu au foarte mari sanse, data fiind forta de care dispune adversara sa. Dar pentru aceasta situatie nu se pot invinovati decat pe ei, dupa ce au avut un start cum nu se putea mai bun in Cupa Mondiala, obtinand victorie in fata Germaniei. In runda secunda isi justifica rolul de favorita in fata Coreei de Sud si cu sase punte se afla pe prima pozitie a grupei, neavand emotii pentru locul din optimi. In ultima runda intalnesc Suedia si o remiza le era suficienta pentru pastrarea primei pozitii in grupa. Dar din pacate evolueaza mult sub asteptari, fiind dominati categoric; suedezii reusesc sa clarifice partida cu scorul de 3-0. Mexic pierde situatia de sub control si depinde de o victorie a Coreei de Sud in fata Germaniei, lucru care se uimirea tuturor se intalmpa si ii trimit pe mexicani in optimi sa intalneasca Brazilia. Din lotul echipei nu va putea fi folosit fundasul central Moreno, Ayala fiind cea mai probabila inlocuire.

{{notification_msg}}