Cupa Mondiala: Brazilia - Elvetia

Analiza meciuri

Brazilia - Elvetia

Al doilea meci din prima runda a grupei E, este considerat de altfel si derby-ul grupei, Brazilia si Elvetia fiind favorite sa avanseze in saisprezecimi, brazilienii aflandu-se si ca mari favoriti ai castigarii titlului. Brazilia s-a descurcat excelent in calificari, continuand seria buna de rezultate si in partidele de pregatire. Elvetia ajunge sa participe la Cupa Mondiala in urma disputarii play-off-ului. Ultima intalnire dintre aceste doua selectionate a avut loc in 2003, intr-o partida amicala incheiata cu victoria elvetienilor cu 1-0.

Brazilia

Detine cinci tiluri de campiona mondiala a lumii si cu siguranta au ca obiectiv principal obtinereau unui nou titlu in Rusia. Dupa ce in urma cu patru ani, ca si gazdele Cupei Mondiale au dezamagit in faza semifinalelor cu Germania, pierzand cu rusinosul scor 7-1, ca apoi sa esueze si in fata Olandei in lupta pentru pozitia a treia. Sa speram ca seria neplacuta a fost data uitarii si vor reveni la evolutiile cu care ne au obisnuit recent. In calificari au suferit o singura infrangere, fiind prima echipa calificata pentru Cupa Mondiala, ca apoi in partidele amicale sa aiba o prestatie buna. Au fost invinsi doar de Argentina, fiind si primul rezultat negativ de cand selectionerul Tite a preluat conducerea Braziliei. In ultimile patru meciuri amicale obtin victorii fara a primi gol, iar din totalul de sapte - obtin sase victorii si o remiza. Impotant pentru lotul brazilian este revenirea lui Neymar, care a si marcat in meciurile cu Croatia si Australia, dovedind ca se afla intr-o forma buna pentru Cupa Mondiala.

Elvetia

Desi nu au sperante foarte mari in castigarea Cupei Mondiale, ne asteptam sa fie o adversara dificila pentru echipele ce o vor intalni. In calificari reusesc noua victorii consecutive, insa esueaza in ultima runda cu Campioana Europeana - Portugalia si este nevoita sa obtina calificarea in urma play-off-ului. In care intalnesc Irlanda de Nord, si cu un singur gol marcat reusesc sa decida calificarea in favoarea lor. In ultima editie de Cupa Mondiala de acum patru ani, depasesc faza grupelor dar sunt eliminati de catre Argentina in faza saiprezecimilor, impunand o rezistenta multumitoare. Ating din nou faza saiprezecimilor si in Campionatul European din Franta, fiind invinsi de Polonia. Elvetienii se descurca bine in partidele amicale disputate dupa obtinerea calificarii, reusind trei victorii, o remiza in fata Spaniei - ce ne arata ca pot fi un adversar incomod echipelor puternice, iar in ultima partida inaintea startului in Cupa Mondiala inving Japonia cu 2-0. Ne asteptam sa adopte o formatie de joc similara cu cea din partida cu Spania, pentru aceasta partida dificila ce ii asteapta.

{{notification_msg}}