Cupa Mondiala: Belgia - Panama

Analiza meciuri

Belgia - Panama

In deschiderea meciurilor din grupa G a Cupei Mondiale, avem intalnirea dintre Belgia si una din marile outsidere - Panama, grupa din care mai fac parte Anglia si Tunisia. Belgia a dominat calificarile si au avut prestatii bune in meciurile amicale, avand sperante indreptatite la un bun parcurs in aceasta editie de Cupa Mondiala. Panama debuteaza in Cupa Mondiala si cel mai probabil nu au mari asteptari, pentru ei fiind o performanta frumoasa participarea in aceasta competitie.

Belgia

Belgia depaseste fazele calificariilor fara nici o greseala, obtinand noua victorii, ca apoi sa nu piarda nici una din partidele amicale; dar acum va trebui sa dovedeasca din nou forta de care dispun, daca vor un parcurs bun in Cupa Mondiala. Dat fiind faptul ca au acumulat o experienta buna in competitiile majore din trecut, asteptarile sunt destul de mari din partea lor. In urma infrangerii din Campionatul European din Franta, in fazele sferturilor de finala impotriva Tarii Galilor, Roberto Martinez preia conducerea echipei. Printre ultimile partide din calificare remizeaza cu Grecia, de asemeni remizeaza in amicalurile cu Mexic si Portugalia, iar ca pregatire pentru acest duel s-a dorit a fi meciul cu Costa Rica, castigat cu 4-1. Datorita unor accidentari nu vor putea evolua Vermaelen si Kompany, restul echipei este cunoscut si nu ne aspetam la surprize in modificarea formatiei.

Panama

Aceasta este prima prezenta la Cupa Mondiala si cu siguranta nu au obiective marete. Au obtinut participarea in urma ocuparii pozitiei a treia in calificari, in urma Mexicului si a Costa Ricai. Partidele amicale ce au urmat dovedesc ca nu sunt de nivelul echipelor participante in Cupa Mondiala, fiind fara riposta in fata unor adversari mai puternici. Au izbutit remize cu Tara Galilor si Irlanda de Nord, iar in ultimul amical pierd in fata Norvegiei cu 1-0. In urma ultimilor cinci partide reusesc sa marcheze unu singur gol, si acela impotriva lui Trinidat Tobago, mentionam si infrangerea usturatoare cu 6-0 din partea Elvetiei, dovedind faptul ca stau foarte prost la capitolul eficienta. Doar o mica parte din jucatori evolueaza la cluburi europene, dar chiar si acestia nu sunt foarte buni; ne asteptam la un joc defensiv din partea lor mai ales ca lotul beneficiaza doar de un singur atacant.

{{notification_msg}}