Cupa Mondiala: Belgia - Japonia

Analiza meciuri

Belgia - Japonia

Din partea Belgiei toata lumea se astepta la un parcurs bun in aceasta editie de Cupa Mondiala si pana acum au confirmat; cat despre Japonia - am putea spune ca prezenta lor in optimi este o surpriza, aflandu-se intr-o grupa in care era considerata outsider. Aceste doua echipe au disputat anul trecut un meci amical incheiat cu victoria Belgiei cu 1-0.

Belgia

Obtine calificarea in optimi printr-o maniera frumoasa, reusind victorii in toate cele trei runde.  Situatia primei clasate in grupa fiind destul de clara - ca urmeaza a se va desfasura in ultima runda, in intalnirea cu Anglia. Dat fiind faptul ca ambele echipe aveau asigurata participare in faza urmatoare, a scazut intensitatea derby-ului pe care il imaginam inaintea startului Cupei Mondiale. Selectionerul Martinez pastreaza doar doi dintre jucatorii ce au evoluat in primele doua runde, pentru inatalnirea cu englezii, decizand in mod oarecum asteptat sa menajeze o mare parte a jucatorilor importanti. In aceasta partida cu siguranta vor reveni la formatia folosita in primele doua dueluri, mai ales ca Vermaelen si Kompany sunt disponibili.

Japonia

Daca ne uitam la numele tuturor echipelor calificate in faza optimilor, am putea trage concluzia ca Japonia ar fi una dintre cele mai mari surprize, alaturi de Suedia. Obtin aceasta calificare in mare masura datorita victoriei din prima runda, impotriva Columbiei. In runda secunda intalnesc Senegal, intampinand probleme serioase; fiind condusi in doua randuri dar totusi in final reusesc obtinerea unei remize. Inaintea ultimei runde aveau sa intalnesca Polonia si pentru a fi siguri de calificare in optimi aveau nevoie de cel putin un punct, desi aveau sanse si in cazul unei infrangeri. In final au fost invinsi de polonezi, dar Senegal pierde in fata Columbiei, si interesant de notat faptul ca desi japonezii erau la egalitate cu Senegal, obtin calificarea datorita unui numar mai mic de cartonase galbene primite. In urma ultimei runde au reusit sa odihneasca o parte din jucatori, iar acum isi pot uni toate fortele pentru a scoate maximul de la aceasta partida.

{{notification_msg}}