Cupa Germaniei: Bayern Munchen – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Bayern Munchen – Borussia Dortmund

Putem spune ca este o semifinala ca o finala, avand in vedere ca aceste doua echipe au castigat cele mai multe trofee in Germania, in ultimii ani si s-au clasat pe primele pozitii din Bundesliga. Acum nu mai se lupta ambele la titlu cum ne-am obinuit in sezoanele precedente, fiindca Borussia Dortmund se afla pe locul 3. Confruntarea va avea loc in Munchen si bavarezii sunt optimisti, deoarece acum cateva etape a invins-o in campionat pe Borussia Dortmund. Ambele au fost eliminate din sferturile de finala Champions League, iar aceasta disputa va fi ca o consolare.

Bayern Munchen

Ultimele rezultate ne arata ca Bayern trece printr-o criza. Nu a putut castiga in precedentele 4 meciuri, daca nu punem la numar victoria de pe Bernabeu care a trimis partida in prelungiri si apoi a fost infranta. In prima mansa a pierdut cu 2-1 pe teren propriu, apoi a remizat de doua ori cu Mainz si cu Leverkusen. Este de inteles ca duelul cu Leverkusen a fost intre disputele cu Real Madrid si bavarezii au menajat mai multi jucatori, dar egalul cu Mainz se datoreaza faptului ca Bayern a fost afectata de greselile de arbitraj din mansa retur cu Real, care au dus la eliminarea din competitie. Oaspetii au condus de doua ori, dar tabela a aratat la final scorul de 2-2. Portarul Neuer este accidentat si nu va mai putea evolua pana la finalul sezonului.

Borussia Dortmund

A fost eliminata din Champions League dupa cele doua esecuri suferite in fata celor de la Monaco. Trebuie sa precizam ca a incasat cate 3 goluri atat in mansa tur, cat si in cea din retur si nu a mai putut face nimic. Are probleme mari in defensiva si in campionat, dar atacul da randament. In Bundesliga si-a revenit destul de repede, pentru ca a invins-o pe Eintracht Frankfurt si pe M’gladbach. Atrenorul Tuchel a facut cateva modificari in primul 11 care au dat rezultate. Sahin va lipsi, pentru ca este accidentat. Ne asteptam sa-i vedem in echipa de start pe Weigl Aubameyang, Piszczek si Kagawa.

{{notification_msg}}