Cupa Americii: Brazilia – Ecuador

Analiza meciuri

Brazilia – Ecuador

Acestea sunt primele doua favorite ale grupei, in special Brazilia, insa si Ecuador evolueaza destul de bine si probabil va termina pe un loc ce o va califica la Cupa Mondiala. Cu siguranta brazilienii isi doresc sa castige un nou trofeu si vor face tot posibilul sa detina Cupa Americii la sfarsitul competitiei. Ecuador are sanse mici sa devina finalista, dar va trebui sa joace cat mai bine pentru a face o figura frumoasa si in acest fel va creste moralul echipei pentru calificarile la Campionatul Mondial. Brazilia vine dupa o serie de 6 meciuri fara infrangere, daca includem si duelurile amicale, in timp ce Ecuador nu a obtinut nici o victorie in ultimele 3 partide. Aceste doua nationale s-au intalnit ultima data in 2014 intr-o confruntare amicala, pe care brazilienii au castigat-o cu 1-0. Meciul acesta se va disputa in orasul Los Angeles.

Brazilia

Putem spune ca este intr-o forma buna, pentru ca nu a pierdut in ultimele 6 meciuri, care s-au incheiat cu 3 victorii si tot atatea remize, insa pentru o echipa ca Brazilia de la care sunt asteptari mari, cele 3 rezultate de egalitate din preliminariile pentru Cupa Mondiala, reprezinta o problema, deoarece in acest moment nu se afla pe o pozitie favorabila. Ocupa locul 6, la distanta mica de celelalte echipe din fruntea grupei, asa ca deocamdata nu este nimic pierdut. Brazilienii se concetreaza acum pe Cupa Americii, pentru ca din anul 2007 nu au mai reusit sa castige un trofeu. Poate fi o motivatie in plus, avand in vedere ca se sarbatoresc 100 de ani de cand s-a infiintat aceasta competitie, dar trebuie sa fie foarte atenta pentru ca mai sunt prezente echipe foarte bune. Nu au fost convocati jucatori importanti precum: Oscar, Marcelo, Neymar, Fernandinho, Luiz Gustavo si Danilo, dar antrenorul Dunga a facut o selectie noua ce poate triumfa la aceasta editie a Cupei Americii. Meciul trecut Brazilia a invins-o pe Panama cu 2-0, insa a fost un duel amical, in care au jucat Kaka si Luiz Gustavo, care acum vor lipsi din echipa.

Ecuador

Este o nationala mediocra din America de Sud, care nu a castigat niciodata Cupa Americii, dar ne-am obisnuit sa o vedem la Campionatele Mondiale si probabil o vom vedea si in Rusia in 2018, pentru ca se descurca foarte bine in duelurile din preliminarii. A fost eliminata inca din faza grupelor in editia trecuta a Cupei Americii, dupa care a obtinut 4 victorii in meciurile de calificare pentru Cupa Mondiala, reusind sa o invinga si pe Argentina cu scorul de 2-0. Se stie, ca aceasta echipa natioanala evolueaza mai bine acasa, insa Paraguay a reusit sa-i smulga un punct, dupa care a pierdut cu Columbia, apoi a fost infranta la limita si de USA intr-un meci amical. Putem spune ca a avut ghionon in acel duel, pentru ca a primit gol in ultimul minut. Ecuador are la dispozitie cei mai buni jucatori, cu exceptia cu F.Caicedo care nu a fost inclus in lot. 

{{notification_msg}}