Cupa Africii: Zimbabwe – Tunisia

Analiza meciuri

Zimbabwe – Tunisia

Chiar daca toata lumea se astepta ca celalalt meci din grupa B sa fie mai interesant, n-a fost asa, fiindca Senegal este prima echipa care s-a calificat in sferturile de finala. Zimbabwe, Algeria si Tunisia se vor lupta pentru locul 2. Alegeria este favorita, insa tindem sa credem ca ocupanta pozitiei secunde se va decide dupa acest duel dintre Zimbabwe si Tunisia. Trebuie sa precizam ca tunisienii au nevoie doar de un punct, iar Zimbabwe este obligata sa castige, dar in acelasi timp Algeria sa nu o invinga pe Senegal. Va fi prima confruntare din istorie, dintre Tunisia si Zimbabwe.

Zimbabwe

Este a 3 a prezenta la Cupa Africii, insa prima in care are mici sanse de calificare in faza urmatoare. Totusi are nevoie de o victorie in fata Tunisiei pentru a ajunge in sferturile de finala si in cealalta disputa Algeria sa fie invinsa de Senegal. Jucatorii antrenorului Pasuwa au remizat in primul meci 2-2 cu Algeria, iar in urmatoarea partida au pierdut cu 2-0 in fata celor de la Senegal. In confruntarea cu algerienii, Zimbabwe a fost foarte aproape de victorie, fiindca a condus cu 2-1 pana in minutul 82, dar s-a trezit egalata pe final de Mahrez, mijlocasul lui Leicester. Acel punct ii da sperante sa ajunga in sferturile de finala si probabil vom vedea acelasi prim 11 in teren, ca si in duelul cu Algeria, cu exceptia atacantului Musona, care s-a accidentat.

Tunisia

In prima partida a fost infranta cu 2-0 de catre Senegal, iar in derby-ul din nordul Africii, a triumfat cu 2-1 in fata Algeriei si este aproape de o calificare in faza urmatoare. Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, are nevoie de un punct in confruntarea cu Zimbabwe, fiindca va termina pe locul 2, chiar daca algerienii vor castiga cu Senegal. Se stie deja ca senegalezii s-au calificat si prima pozitie din grupa este a lor, asa ca Tunisia trebuie sa se multumeasca cu locul secund. Ne asteptam ca antrenorul Kasperczak sa foloseasca aceeasi echipa de start ca si in meciul trecut.

{{notification_msg}}