Confruntare interesantă pe Alianz Arena: Bayern Munchen – Schalke 04

Analiza meciuri

Bayern Munchen – Schalke 04

Este un meci clasic din fotbalul german, care vine intr-o perioada favorabila pentru Bayern Munchen, deoarece este aproape de castigarea unui nou titlu. Schalke se lupta pentru a termina pe un loc ce duce in cupele europene, fiindca momentan este pe locul 7 in campionat, la 3 puncte distanta de locul 4, loc ce o califica in Champions League. Etapa trecuta Schalke a remizat acasa, 2-2, cu Borussia Dortmund. Bayern are o serie de 8 meciuri fara infrangere si a reusit sa se califice in semifinalele Champions League in aceasta saptamana. In turul campionatului, Bayern  a castigat in Gelsenkirchen cu 3-1, iar sezonul trecut rezutatul a fost 1-1 in Munchen.

Bayern Munchen

Poate juca acum un pic relaxata, pentru ca saptamana aceasta a obtinut calificarea in semifinalele Champions League. Nu a fost usor in Lisabona, pentru ca in duelul tur a castigat doar cu 1-0, iar in cea de-a doua mansa scorul a fost 2-2. Este interesant faptul ca Bayern a remizat de 3 ori cu scorul 2-2 in ultimele 4 meciuri din Champions League, insa a fost cu success pentru ea. Nu straluceste in Bundesliga, dar totusi se afla pe primul loc, iar adversara sa din lupta pentru titlu, Borussia Dortmund, s-a impiedicat de Schalke etapa trecuta, cand a terminat la egalitate 2-2. In prezent, Bayern Munchen are 7 puncte avantaj fata de locul doi si se pare ca se apropie de castigarea unui nou titlu de campioana. Spre surprinderea tuturor, Guardiola a luat decizia de a nu incepe meciul de la Lisabona cu vedeta Lewandovski. Va lipsi Xabi Alonso si este posibil sa-i vedem in echipa de start pe Coman si M.Gotze, in duelul de sambata.

Schalke 04

Se lupta pentru un loc ce duce in Champions League si nu-si dorea sa o intalneasca acum pe Bayern Munchen, avand in vedere ca si etapa trecuta a jucat cu un adversar puternic, Borussia Dortmund. Meciul viitor va fi decisiv pentru ea, deoarece va fi cu Bayer Leverkusen, o echipa ce se lupta si ea pentru ultima pozitie ce o califica in Champions League. Nu putem spune ca se afla intr-o forma buna, mai ales acasa, pentru ca in ultimele doua dueluri de pe teren propriu a fost infranta si nu a inscris nici macar un gol. A pierdut cu 3-0 in Ingolstadt si putem spune ca in ultimele 6 meciuri a incasat cel putin un gol in fiecare. Antrenorul Breitenreiter a schimbat tactica in confruntarea din Dortmund, jucand cu 5 fundasi in aparare. Cu toate acestea, tot a primit doua goluri. Vor reveni in primul 11: M.Meyer, Hoger, Aogo, Nastasic si Schopf. Singurul care va lipsi in acest meci va fi Kolasinac. 

{{notification_msg}}