Confruntare interesantă în Tippeligaen: FC Haugesund – Viking Stavanger

Analiza meciuri

FC Haugesund – Viking Stavanger

Etapa cu numarul 16 din cel mai puternic campionat al Norvegiei, ne aduce o confruntare dintre doua echipe vecine in clasament. Haugesund ocupa pozitia a 6 a si are un punct mai putin decat Viking, care este cu un loc mai sus. In precedentele doua partide, Haugesund a obtinut o victorie si o remiza, iar Viking dupa o serie consecutiva de 3 triumfuri, a fost invinsa cu 1-0 de Stromsgodset in etapa trecuta. In tur cei de la Viking au castigat cu 3-2 duelul cu Haugesund, iar sezonul trecut ambele dueluri s-au incheiat cu victoria echipei oaspete.

FC Haugesund

Nu a mai invins-o acasa pe Viking de 4 ani, asa ca acum are sansa sa obtina cele 3 puncte in fata fanilor si sa incheie seria de rezultate negative in fata echipei din Stavanger. O motivatie in plus ar fi aceea ca ar urca in clasament si ar putea sa se lupte pentru un loc ce duce in cupele europene, tinand cont ca echipa de pe pozitia a 3 a, Stromsgodset are doar 4 puncte avantaj. Haugesund nu a pierdut pe teren propriu in acest sezon, in ultimele 7 meciuri, a inregistrat 4 victorii si 3 remize. Ultimul triumf s-a conturat acum doua etape in fata celor de la Start. Apoi a urmat confruntarea cu Tromso care s-a incheiat la egalitate 2-2 si care a confirmat faptul ca Haugesund sta bine in ofensiva. In schimb, antrenorul Dempsey trebuie sa faca cateva modificari pe linia de fund si probabil il vom vedea jucand pe Skjerve. Mijlocasii Maeland si Haraldseid vor lipsi din cauza ca sunt accidentati.

Viking Stavanger

Continua seria de meciuri bune, cu victoria la limita obtinuta in duelul cu Molde, care s-a incheiat cu scorul de 1-0. Etapa trecuta a fost infranta acasa tot cu acelasi scor, de catre Stromsgodset, iar acum se afla la 3 puncte in spatele ei. Trebuie sa precizam ca Viking a evoluat mai bine in deplasare decat acasa, in acest sezon. Este echipa din campionat care a obtinut cele mai multe puncte in deplasare, dupa 5 victorii si 2 infrangeri, in schimb pe teren propriu a jucat slab si a inscris putine goluri. Antrenorul Jonevret trebuie acorda mai multa atentie defensivei, asa ca ne asteptam sa o vedem cat mai putin in atac, in acest meci cu Haugesund. Probabil il vom vedea pe Danielsen in echipa de start, iar Adegbenro si Soares vor lipsi.

{{notification_msg}}