Confruntare interesantă în Bundesliga: Borussia M’gladbach – Bayer Leverkusen

Analiza meciuri

Borussia M’gladbach – Bayer Leverkusen

Daca ne uitam la clasament, acesta este un derby al etapei, deoarece Borussia M’gladbach este pe locul 4, iar Bayer Leverkusen se afla pe pozitia a treia. Bayer are cu 8 puncte mai mult si avand in vedere ca mai sunt doua etape pana la final, poate juca relaxat pentru ca va termina pe locul 3, in schimb presiunea se afla pe umerii celor de la M’Gladbach, deoarece ei duc o lupta crancena cu inca cateva echipe, pentru ultimul loc ce duce in Champions League. Tinand cont de faptul cum a evoluat acasa in ultimele etape, nu va fi o mare surpriza daca va castiga Borussia, insa totusi Bayer Leverkusen este un adversar puternic, ce vine dupa o serie de 7 victorii consecutive. In tur, cei din Leverkusen au triumfat cu scorul de 5-0, iar in ultimele 5 intalniri cei de la Borussia au castigat doar o data.

Borussia M’gladbach

Este clar ca nu poate sa mai prinda locul 3, insa vrea sa ramana pana la final pe pozitia a patra. Daca evolua mai bine in deplasare, probabil ca acum avea asigurat un loc ce duce in Champions League. In partea a doua a sezonului a pierdut multe meciuri in deplasare, dar a jucat foarte bine pe teren propriu. La sfarsitul lunii februarie a remizat cu Augsburg, dupa care au urmat doar victorii acasa si infrangeri in deplasare, pana in etapa trecuta cand a terminat la egalitate 1-1 cu Bayern Munchen, pe Alianz Arena. I-a facut fata cu brio celei mai bune echipe din Bundesliga, cu toate ca a primit golul foarte repede. Ne asteptam ca in duelul cu Bayer sa-I vedem titulari pe Hermann si Stindl.

Bayer Leverkusen

A avut parte de un final de sezon magnific, castigand ultimele 7 dueluri. Si-a indeplinit obiectivul, locul 3, deoarece primele pozitii sunt ocupate de Bayern Munchen si Borussia Dortmund care sunt mai puternice. Cele 7 victorii la rand au facut-o sa-si asigure locul de Champions League, iar acum ultimele doua meciuri nu mai au importanta. Dar asta nu inseamna ca va veni in M’gladbach sa piarda, va juca cu seriozitate si meciurile ramase pana la final. A triumfat cu 3-2 in duelul cu Schalke si toate 3 goluri le-a inscris in repriza a doua. Etapa trecuta, antrenorul Schmidt a trimis in teren o echipa de start diferita, fata de cea cu care ne-am obisnuit. Dupa primul sfert de ora si-a creat un avantaj de doua goluri in fata celor de la Hertha Berlin, iar scorul final a fost 2-1. Va lipsi Bellarabi in duelul de sambata si asteptam sa vedem ce prim 11 va alinia Borussia de data aceasta.

 

{{notification_msg}}