Confruntare în prima ligă portugheză: FC Porto – CS Maritimo

Analiza meciuri

FC Porto – CS Maritimo

Acest meci din etapa cu numarul 15 se va juca putin mai repede. Gazda este favorita si a revenit pe pozitia secunda, dar nu va fi usor sa recupereze avantajul de 4 puncte pe care il are liderul Benfica. Maritimo se afla la mijlocul clasamentului, iar Porto are un moral foarte bun, deoarece acum doua etape a invins-o pe Braga. De asemenea Porto vine dupa o serie de 10 partide in care nu a pierdut si a fost infranta doar o singura data in campionat, la inceputul sezonului. Porto s-a calificat in saisprezecimile Champions League, dar in Cupa Portugaliei a fost eliminata. Maritimo evolueaza mult mai bine acasa decat in deplasare si la fel, nu mai joaca in Cupa. In campionatul trecut Porto a castigat acasa cu 1-0.

FC Porto

Trece printr-o usoara criza, deaoarece a remizat de 4 ori in meciuri importante. Prima data a terminat la egalitate cu rivala Benfica, apoi nu a putut castiga in Cupa, in duelul cu Chaves. A urmat egalul din Champions League cu FC Copenhaga si cel din campionat cu Belenenses. Acum vine dupa o serie de 3 victorii consecutive in care nu a incasat nici un gol. Putem spune ca a avut noroc in victoria cu Braa, fiindca a obtinut cele 3 puncte printr-o reusita in ultima faza a meciului. In etapa trecuta a castigat in deplasarea de la Feirense cu 4-0. Din cauza accidentarilor vor lipsi Oliveira Neves, Layun si Otavio.

CS Maritimo

Se afla la mijlocul clasamentului, dar putea fi mai sus daca nu arata atat de multe semne de slabiciune in defensiva. O alta problema este ca nu a reusit sa marcheze in cele 6 infrangeri din campionat. Acum doua etape a invins-o pe Benfica acasa, cu scorul de 2-1, dar apoi a fost invinsa in Cupa Portugaliei tot de catre Benfica, cu 6-0. Etapa trecuta a pierdut cu 1-0 in fata celor de la Belenenses. A fost cea de-a 7 a partida in care Maritimo nu a reusit sa inscrie. Fundasul China va lipsi pentru ca este accidentat. Probabil antrenorul Ramos va trimite in teren acelasi prim 11, ca si in duelul precedent.

{{notification_msg}}