Confruntare în prima ligă din Belgia: Mouscron - Anderlecht

Analiza meciuri

Mouscron – Anderlecht

Putem spune ca ambele echipe nu au fost multumite de sezonul trecut, tinand cont ca Mouscron a terminat pe locul 13 si a jucat foarte slab in play-off-ul pentru Europa League, iar in Cupa a fost eliminata in sferturile de finala. Anderlecht a ratat castigarea titlului si acum isi doreste sa se revanseze fata de suporteri. Va fi primul meci oficial pentru Mouscron in acest sezon, in timp ce Anderlecht a evoluat deja in preliminariile Champions League. In ultimele 4 confruntari directe, fiecare echipa a castigat de doua ori. Anderlecht a pierdut ambele meciuri cu 2-1, in deplasarile de la Mouscron, din campionatul trecut.

Mouscron

Isi doreste un sezon mult mai bun fata de cel precedent, pe care l-a incheiat pe pozitia a 13 a. Dupa o serie de 7 dueluri fara victorie pe finalul campionatului, a fost foarte aproape de emotiile retrogradarii. A prins play-off-ul pentru Europa League si in primele 3 dispute nu a fost infranta, insa in urmatoarele 3 partide a avut parte doar de esecuri. Pe banca tehnica a ramas antrenorul Glen De Boek si acum fac parte din lot jucatorii Stojanovic, Diedhiou, Delac, Mane si Viola. A obtinut multe victorii in meciurile amicale, insa nu a avut parte de adversari puternici.

Anderlecht

Isi doreste in acest sezon sa castige campionatul si cupa, insa acum trebuie sa se concentreze si pe Champions League, mai exact in drumul spre grupe. Adversarul ei din turul 3 preliminar este echipa din Rusia, Rostov cu care a terminat la egalitate 2-2 in prima mansa. Este foarte important ca a reusit sa inscrie de doua ori in deplasare, iar saptamana viitoare trebuie sa ramana neinvinsa in partida retur, care se va juca in Bruxelles. Cateva puncte din campionat pot fi recuperate, insa eliminarea din Champions League va fi dureroasa, asa ca Anderlecht cu noul antrenor Weiler, are sanse mari sa se califice mai departe. Hanni a fost primul marcator, iar cel de-al doilea gol a fost inscris de Tielmans. Nu-i vom vedea pe teren in aceasta partida pe Okaka, Badji si Najar. Este posibil ca Acheampong si Kara sa joace titulari.

{{notification_msg}}