Confruntare in Premier League: Stoke – Everton

Analiza meciuri

Stoke - Everton

Inca un duel intre doua echipe aflate in partea de sus a clasamentului va aveal loc in etapa cu numarul 23 din Premier League. Echipa de pe locul 9, Stoke, o va intalni pe ocupanta pozitie a 7 a, Everton, care are un avantaj de 8 puncte. Ambele sunt intr-o forma buna, Stoke vine dupa doua victorii si o remiza, iar Everton are o serie de 4 triumfuri si un rezultat de egalitate. Trebuie sa precizam ca au fost eliminate recent din FA Cup. In confruntarea directa din tur, Everton s-a impus acasa cu 1-0.

Stoke

Este neinvinsa acasa in Premier League, in ultimele 3 luni si se gandeste la un nou rezultat pozitiv. In aceasta perioada a inregistrat pe teren propriu doua victorii si o remiza, dar a jucat bine si in deplasare, fiindca ocupa locul 9 in clasament. In runda a 3 a din FA Cup a pierdut cu 2-0 in disputa cu Wolverhampton, o echipa din liga secunda. S-a impus in campionat, cu 3-1 in deplasarea de la Sunderland, apoi a fost foarte aproape sa castige duelul cu Manchester United, insa s-a trezit egalata in ultima faza. Din cauza accidentarilor lipsesc: Walters, Cameron, Butland si Ireland. De asemenea Sobhi a fost convocat la echipa nationala pentru meciuri de la Cupa Africii. In pauza de iarna l-a adus pe atacantul Beranhino si Bohan Krkic a parasit echipa. O veste buna e ca vor reveni Diouf si Bony.

Everton

Este in forma inaintea acestui duel cu Stoke, avand in vedere ca in ultimele 5 etape a obtinut 4 victorii si o remiza, rezultate care au dus-o pe locul 7 in Premier League. Totusi o desparte 7 puncte fata de ultima poztie ce duce in Europa League. Everton a fost eliminata recent din FA Cup, de catre fosta campioana Leicester, dar in urmatoarea partida din campionat a invins-o surprinzator pe Manchester City cu scorul de 4-0. Etapa trecuta a triumfat in deplasare cu 1-0, in fata celor de la Crystal Palace. Gibson, Deulofeu si Oviedo s-au transferat si nu mai fac parte din lotul echipei, iar Bolasie si Besic sunt accidentati. Mijlocasul Gueye a revenit de la Cupa Africii si este posibil sa-l vedem in confruntarea de miercuri seara.

{{notification_msg}}