Champions League: SL Benfica – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

SL Benfica – Borussia Dortmund

Este un duel interesant din saisprezecimile competitiei. Dupa tragerea la sorti, Borussia este echipa favorita, cu toate ca nu evolueaza acum asa cum o facea in sezoanele trecute. Benfica este lider in Portugalia si are un punct avantaj fata de rivala FC Porto. Borussia Dortmund a pierdut acum cateva zile cu Darmstadt, ultima clasata din Bundesliga. Ambele sunt prezente in Cupa nationala, iar in competitiile europene nu s-au mai intalnit de foarte mult timp.

SL Benfica

Nu este multumita de faptul ca va juca cu Borussia, pentru ca aceasta a triumfat in toate partidele din grupa. Acum trebuie sa fie foarte atenta pentru ca prima mansa o joaca pe teren propriu si are nevoie de un rezultat pozitiv. In precedentele doua meciuri din campionat s-a impus cu acelasi scor, 3-0, in fata celor de la Arouca si Nacional. Din aceasta cauza putem afirma ca jucatorii au un moral bun. Inainte de cele doua victorii, Benfica a fost infranta de Setubal, motiv pentru care Porto s-a apropiat la un punct. S-a calificat in semifinala Cupei Portugaliei, unde o va intalni pe Estoril. In ultima partida din Champions League a fost infranta de Napoli, dar s-a calificat in saisprezecimi cu noroc, fiindca Besiktas a pierdut cu ultima clasata, Dynamo Kiev. Zivkovic si Grimaldi vor absenta, iar Guedes s-a transferat la alta echipa. Este posibil sa-l vedem in primul 11 pe Salvio.

Borussia Dortmund

Putem spune ca trece printr-o criza de forma in prezent, dupa cum s-a vazut si in etapa trecuta cand a pierdut surprinzator cu Darmstadt. In Cupa Germaniei a eliminat-o greu pe Hertha, dupa loviturile de la 11 metri, iar inainte a remizat cu Mainz si a castigat la limita cu 2-1, in fata celor de la Werder Bremen. Intampina dificultati in defensiva, deoarece primeste goluri destul de usor, de la adversari modesti si nici atacul nu straluceste. Borussia se confrunta si cu probleme de lot, fiindca sunt cativa jucatori accidentati. Ne asteptam sa vedem in duelul de marti seara, cel mai puternic prim 11 pe care il are antrenorul la dispozitie.

{{notification_msg}}