Champions League: Juventus – FC Barcelona

Analiza meciuri

Juventus – FC Barcelona

In unul din sferturile de finala care se va juca marti seara se vor intalni doua echipe care au castigat de mai multe ori trofeul Champions League. Juventus si Barcelona au disputat finala cele mai importante competitii dintre cluburile din Europa, acum doi ani in Berlin. Atunci catalanii s-au impus cu 3-1 si au obtinut trofeul cu numarul 4, insa in prezent italenii sunt mai in forma, tinand cont ca s-a calificat in finala Cupei Italiei si este foarte aproape de un nou titlu de campioana in Serie A. Barcelona se afla la 3 puncte in spatele liderului Real Madrid si are un meci jucat in plus.

Juventus

Acea infrangere din urma cu doi ani este un motiv in plus pentru Juventus sa-si ia revansa, mai ales ca prima mansa va avea loc in Torino, unde a bifat in acest sezon 23 de victorii si doua remize, cu Lyon si Sevilla in faza grupelor Champions League. S-a impus in deplasare cu Dinamo Zagreb si a fost de ajuns sa termine pe primul loc in grupa. Apoi a eliminat-o pe Porto, reusind sa o invinga in ambele partide, cu 2-0 in deplasare si pe teren propriu cu 1-0. Referitor la clasamentul din Serie A, este lider si are un avantaj de 6 puncte fata de ocupanta locului 2, Roma, ceea ce inseamna ca e foarte apropae de un nou titlu. Trebuie sa precizam ca va juca in finala Cupei Italiei contra celor de la Napoli in luna iunie si din aceste motive putem spune ca este intr-o forma excelenta inaintea duelului cu Barcelona. Antrenorul Alegri nu se va putea baza pe serviciile lui Pjaca, care este accidentat.

FC Barcelona

Vine dupa infrangerea surprinzatoare din campionat cu Malaga, de acum cateva zile, care o poate costa titlu, fiindca mai sunt 7 etape pana la final si catalanii au 3 puncte mai putin decat rivala Real Madrid, dar si un duel in plus jucat. Peste 10 zile se va intalni cu liderul Real Madrid pe Santiago Bernabeu si va fi greu de crezut ca jucatorii antrenorului Enrique vor deveni campioni si in sezonul acesta. Oricum, Barcelona e capabila de lucruri pe care nu le pot realiza alte echipe, asa cum s-a vazut si in dubla cu PSG, cand a reusit sa castige in mansa retur cu 6-1, dupa ce in partida tur a fost infranta cu 4-0. In prezent atmosfera de la echipa nu este una optimista inaintea meciului din Torino, mai ales ca Enrique nu va putea conta pe Rafinha, Vidal, Busquet si Turan. 

{{notification_msg}}