Champions League: FC Porto – Juventus

Analiza meciuri

FC Porto – Juventus

Este un duel interesant din saisprezecimile Champions League, in care se vor intalni doua campioane europene, Porto si Juventus. Ambele isi doresc sa castige trofeul, insa italienii sunt mai in forma si au sanse mai mari. Asadar, torinezii sunt usor favoriti sa se califice in faza urmatoare. Ultima data aceste doua echipe s-au intalnit in 2001 in grupele acestei competitii. Atunci, Juventus s-a impus cu 3-1 pe teren propriu, iar in Porto scorul a fost 0-0.

FC Porto

Din acest motiv multa lume crede ca va fi un meci echilibrat pe Stadionul Dragao, mai ales ca ambele echipe au defensive puternice, asa ca va fi cu adevarat o batalie pentru un loc in sferturile de finala Champions League. Porto trebuie sa profite de faptul ca joaca pe teren propriu, fiindca Juventus foarte rar pierde puncte in Torino. Antrenorul Santo a anuntat ca va face tot posibilul ca echipa sa, sa nu primeasca gol in aceasta prima mansa. Gazdele vin dupa 6 victorii consecutive in campionat si s-au apropiat la un punct de liderul Benfica. In Cupa Portugaliei, a fost eliminata surprinzator, dar Porto este o echipa prezenta in saisprezecimile Champions League. In ultimul meci din faza grupelor a invins-o cu 5-0 pe Leicester, asa ca ne asteptam sa vedem acelasi prim 11 si acum in duelul cu Juventus, mai ales ca nu sunt jucatori accidentati.

Juventus

Evolueaza foarte bine si ocupa primul loc din Serie A, inca de la inceputul sezonului. In prezent are un avantaj de 7 puncte fata de echipa de pe pozitia secunda, AS Roma. A obtinut punctajul maxim in meciurile de acasa din campionat, unde recent a castigat si in semifinala Cupei Italiei. Trebuie sa precizam ca in decembrie a pierdut duelul din Supercupa, in fata rivalilor de la AC Milan, dupa loviturile de la 11 metri. Juventus a fost infranta o singura data in Serie A, in disputa din deplasare cu Fiorentina, cu scorul de 2-1. In faza grupelor din Champions League, a bifat 4 victorii si doua remize. Cu siguranta vom vedea aceeasi echipa de start cu care ne-am obisnuit. Nu se stie daca vor juca, Chiellini si Barzagli.

{{notification_msg}}