Champions League: FC Barcelona – Juventus

Analiza meciuri

FC Barcelona – Juventus

Dupa ce fosta campioana a Spaniei a fost nevoita sa recupereze un handicap de 4 goluri din prima mansa cu PSG, acum trebuie sa faca ceva asemanator. Cu 8 zile in urma catalanii au suferit o infrangere usturatoare cu 3-0 in Torino, in partida tur din sferturile de finala Champions League. Totusi fanii spera la o calificare, pentru ca Barcelona a uimit pe toata lumea, mai ales cand a evoluat pe Camp Nou. Juventus este o echipa mai buna si mai organizata decat PSG si situatia ar fi mult mai dificila pentru spanioli, daca italienii vor inscrie. Aceste doua cluburi s-au intalnit in finala Champions League de acum 2 ani in Berlin, castigata cu 3-1 de Barcelona.

FC Barcelona

Acum 8 zile Juventus si-a luat revansa prin victoria cu 3-0 si catalnii sunt pusi intr-o situatie foarte delicata, pentru a doua oara in acest sezon. Este adevarat, ca au aratat in duelul din retur cu PSG ca este o echipa capabila de orice, mai ales cand are sprijinul fanilor, insa de aceasta data o are adversara pe Juventus, ce dispune de o defensiva puternica. Antrenorul Enrique a anuntat ca va folosi din primul minut o tactica agresiva si ofensiva, chiar daca se va lovi de contraatacurile rapide ale torinezilor. Catalanilor le plac meciurile deschise, fiindca au 3 jucatori de atac exceptionali, Suarez, Messi si Neymar. Vor absenta: Mascherano, Turan, Vidal si Rafinha.

Juventus

Oaspetii din Torino vor incepe disputa de pe Cam Nou un pic mai relaxati decat adeversarii, tinand cont ca au un avantaj de 3 goluri din prima mansa. Experimentatul antrenor Allegri a stiut cum sa-i puna sub presiune pe fundasii Barcelonei de la inceputul meciului si Dybala a marcat de doua ori in prima repriza. In a doua parte a jocului, fundasul Chiellini a inscris cu capul si a aratat ca Juventus poate fi o echipa periculoasa la fazele fixe. Cel mai probabil torinezii se vor baza pe contraatacuri si pe fazele fixe. Allegri a menajat multi titulari in etapa trecuta din Serie A si cu toate acestea “ Batrana Doamna” a invins-o cu 2-0 pe Pescara, apropiindu-se de cel de-al 6 lea titlu consecutiv, fiindca are un avantaj de 8 puncte fata de urmaritoarea, Roma. Doar atacantul Pjaca va lipsi din cauza ca este accidentat.

{{notification_msg}}