Champions League: Borussia Dortmund – Sporting Lisabona

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – Sporting Lisabona

Ne asteptam ca aceste doua echipe sa lupte pentru primele doua poziti, dar nu este asa.  Putea sa se intample daca Sporting nu pierdea acasa cu 2-1 in fata celor de la Dortmund. Portughezii au ramas cu cele 3 puncte obtinute in duelul cu Legia, iar Borussia are 7 puncte si cu un nou triumf este calificata 100 %.  Marea problema pentru nemti e ca au remizat de 3 ori dupa partida din Lisabona, insa la fel si Sporting, a terminat si ea doua dueluri la egalitate. Va fi prima confruntare dintre aceste doua echipe care se va juca in Dortmund.

Borussia Dortmund

Se descurca foarte bine in grupele Champions League si se gandeste la o noua victorie. Cele 3 puncte ar putea rezolva totul, cu toate ca mai are un meci de disputat acasa cu Legia, in cazul in care va pierde cu Sporting. In campionat nu este in cea mai mare forma, deoarece a remizat de 3 ori, iar in Cupa Germaniei a fost elimintata de Union Berlin, dupa loviturile de la 11 metri. Antrenorul Tuchel se confrunta cu probleme de lot, fiindca unii jucatori sunt accidentati, dar totusi si rezervele sunt de valoare. Sambata a jucat derby-ul cu Schalke , care s-a incheiat cu o remiza fara goluri. Inainte de asta a terminat la egalitate 3-3 cu Ingolstadt. Atunci au jucat Kagawa si Gunter, iar Bartra a stat pe banca. Miercuri seara vor face parte din echipa de start Castro, Schurrle si Guerreiro.

Sporting Lisabona

Usor se strica toate planurile lui Sporting din acest sezon, deoarece a inceput sa dea semen de slabiciune in toate competitiile, cu toate ca a castigat recent in Cupa cu 1-0, in fata celor de la Famalicao si s-a calificat mai departe. In campionat a terminat la egalitate de 3 ori la rand, iar liderul Benfica s-a distantat la 7 puncte. Asadar, titlul de campioana este tot mai departe, la fel ca si un loc ce o califica in sferturile Champions League. Poate sa reintre in carti, daca va castiga in Dortmund. In etapa trecuta din campionat, a remizat 0-0 cu Nacional Madeira, iar inainte de asta si Tondela i-a smuls un punct. Putea sa fie infranta atunci, insa a reusit sa marcheze in ultima faza a meciului. Antrenorul Jesus spera in continuare sa schimbe gaseasca tactica ce o va face pe Sporting invingatoare. Probabil Elias va juca la mijloc si Dost in atac.

{{notification_msg}}