Champions League: Borussia Dortmund – SL Benfica

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – SL Benfica

Acest duel din returul optimilor Champions League este unul din cele mai importante, fiindca Borussia a fost favorita, iar Benfica a castigat cu 1-0 in prima mansa, asa ca orice e posibil. Avantajul portughezilor este unul minim, dar daca vor reusi sa marcheze in deplasare, vor avea sanse mari de calificare. Dupa partida din tur, ambele au obtinut punctajul maxim in competitiile interne. Va fi cea de a patra intalnire directa in Champions League, intre Benfica si Borussia. Portughezii s-au impus in cele doua dueluri din Lisabona, insa au pierdut o data cu 5-0 in Dortmund.

Borussia Dortmund

Dupa infrangerea din Lisabona, a obtinut 3 victorii in Bundesliga. Inainte a pierdut in campionat cu Darmstadt si in Cupa a intampinat dificultati. A inscris 12 goluri in ultimele 3 meciuri din campionat, contra lui Freiburg, Bayer Leverkusen si Wolfsburg. O veste ingrijoratoare pentru fani, este ca antrenorul Tuchell nu poate conta pe serviciile lui Reus, care s-a accidentat sambata trecuta, insa il are la dispozitie pe Pulisic, care este in forma maxima. Acesta va fi in primul 11, alaturi de Aubameyang si Dembele. Gabonac are o motivatie in plus, pentru ca in prima mansa a ratat un penalty, dar si mai multe ocazii de gol.

SL Benfica

Are un moral foarte bun si vine dupa 7 victorii consecutive. Campionatul portughez nu este unul foarte puternic, insa conteaza fiecare punct, pentru ca Benfica se lupta cu rivala Porto in fiecare sezon, pentru titlul de campioana. In prezent are avantaj de un punct si orice pas gresit conteaza mult. Ultima data a pierdut in ianuarie, cu Setubal, in deplasare, dupa care a bifat 5 triumfuri in care a incasat un singur gol. Este aproape de finala Cupei, deoarece a castigat duelul din tur cu Estoril, cu scorul de 2-1. Acum are nevoie de inca un meci grozav, pentru a se califica in sferturile de finala Champions League. Vor abesanta Fejsa si L.Lopez, insa raman de vazut daca Mitroglou va fi singurul atacant.

{{notification_msg}}