Champions League: Beşiktaş – SL Benfica

Analiza meciuri

Besiktas – SL Benfica

Miercuri seara se vor juca inca 8 meciuri din Champions League si am ales sa facem analiza unui duel dintre doua echipe, care alaturi de Napoli se lupta pentru primele doua locuri din grupa. Dupa 4 partide, Benfica si Napoli sunt pe pozitiile de calificare in Grupa B, cu cate 7 puncte. Besiktas se afla pe locul 3, cu un punct mai putin, iar Dynamo Kiev este ultima. Prima confruntare directa s-a incheiat cu scorul de 1-1, in Lisabona.

Besiktas

Acel punct obtinut in Portugalia, poate fi decisiv in ceea ce priveste soarta calificarii pentru Besiktas, mai ales daca va castiga miercuri seara. Totusi, trebuie sa tinem cont ca portughezii sunt favoriti in acest duel din Istanbul. Besiktas a remizat cu Napoli, dar si cu Dynamo Kiev. Pe de alta parte a inregistrat o victorie foarte importanta in Napoli, cu 3-2, iar pe Benfica a reusit sa o egaleze printr-un gol marcat in ultimele minute. In campionat este neinvinsa dupa 11 etape, insa ocupa locul secund, la doua puncte distanta de liderul Basaksehir. Etapa trecuta a infrant-o pe Adanaspor cu 2-1 si acum are un moral bun. Ne asteptam sa vedem in teren cea mai puternica echipa de start, cu exceptia lui Talisce, Kavlak, Ozbiliz si Uysal.

SL Benfica

Am mentionat deja ca Benfica este in mare forma inaintea acestei confruntari, cu toate ca in primele doua meciuri din grupa, a obtinut doar un punct, dupa care a invins-o de doua ori pe Dynamo Kiev. Acum este nevoita sa inregistreze un rezultat pozitiv, daca vrea sa fie cat mai aproape de o calificare in saisprezecimi. Credem ca antrenorul Vitorio va folosi o tactica mai defensiva, iar Benfica va incerca sa castige prin contraatacuri rapide. In campionat este neinvinsa, unde dupa primele 10 etape se afla in fotoliul de lider, cu un avantaj de 5 puncte fata de rivala FC Porto. Pe lista accidentatilor se afla Fajsa, Jonas, Horta si Grimaldo.

{{notification_msg}}