Champions League: Benfica - Fenerbahce

Analiza meciuri

Benfica - Fenerbahce

Cea mai asteptata partida a acestei seri, din cadrul rundei trei de calificari pentru grupele Champions League, cu siguranta este intalnirea dintre Benfica si Fenerbahce. Ambele echipe fiind prezente in mod constant in grupele Champions League. Aceste doua echipe s-au intalnit in semifinalele Europa League din 2013, din care Benfica a avansat in finala.

Benfica

Finala pierduta de Benfica in fata celor de la Chelsea; dar tot de atunci, din 2013 a urmat patru ani in care au dominat campionatul intern. Performanta intrerupta sezonul trecut de rivalii de la Porto. Benfica terminand a doua clasata cu sapte punte mai putin. Cu toate acestea esueaza in Cupa, dar mai ales in Champions League, nereusind sa adune nici un punct in urma celor sase intalniri din grupe. Antrenorul Rui Vitorio si-a luat ramas bun de la atacantii Goncalves si Jimenez, mijlocasul Carvalhal, fundasii Eliseu si Douglas, si portarul Lopes. Noile achizitii fiind atacantii Castillo si Ferreyra, mijlocasul Semedo, fundasii Conti, Lema si Ebuehi, si portarul Vlachodimos. Acestia cu siguranta inca nu vor avea sansa de a evolua.

Fenerbahce

Vine dupa un sezon nereusit, in care prima data au esuat in finala play-off-ului pentru avansarea in grupele Europa League. Fiind invinsi de macedonienii de la Vardar. Ca apoi sa urmeze o forma slaba a primei parti a campionatului intern. Cu toate acestea in partea a doua a sezonului isi revin, obtinand pe final o serie de opt partide castigate la rand, clasandu-i pana pe a doua pozitie; la o diferenta de doar trei puncte fata de campionii de la Galatasaray. In urma esecului din finala Cupei Turciei, in fata celor de la Akhisar, antrenorul Kocaman paraseste echipa. In schimbul acestuia venind olandezul Cocu Phillip, care s-a ocupat de conducerea celor de la PSV in trecut. Perioada pauzei de vara ii lasa fara atacantii Jansse si Fernandao, si fundasul Neto. Partea buna fiind transferurile atacantului Ayew, mijlocasilor Kadioglu si Alici, si a aportarului Ozer.

{{notification_msg}}