Champions League: Bayern Munchen – Arsenal

Analiza meciuri

Bayern Munchen – Arsenal

Va fi un duel spectaculos intre doua echipe cu traditie in fotbalul european. Bayern Munchen evolueaza variabil, dar este aproape de un nou titlu in Bundesliga. Arsenal se afla in topul clasamentului din Premier League, insa liderul are un avantaj de 10 puncte, asa ca locul 1 ramane un vis. Inainte de victoria cu Hull din etapa trecuta, a suferit doua infrangeri consecutive. Bayern intampina dificultati atunci cand joaca pe teren propriu, dupa cum s-a vazut recent in partida cu Schalke cand a remizat 1-1. Aceste doua cluburi se intalnesc des in Champions League, iar ultima confruntare directa a fost castigat de Bayern cu 5-1.

Bayern Munchen

S-a impus destul de greu in partidele din retur, dar are cu 7 puncte mai mult fata de urmaritoarea Leipzig si se indreapta spre un nou titlu. Bayern s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Germaniei, iar in ultimele 5 partide din campionat, a castigat de 4 ori si a terminat o data la egalitate. Este neinvinsa din luna noiembrie, insa dupa cum a jucat in meciurile din retur, nu este in cea mai buna forma. Etapa trecuta a castigat cu 2-0 in deplasarea de la Ingolstadt, dar primul gol l-a marcat in ultimul minut. In primele doua partide din retur a triumfat cu 2-1 in fata celor de la Freiburg si Werder, iar in Cupa a invins-o cu 1-0 pe Wolfsburg. A urmat si remiza 1-1 cu Schalke, de pe teren propriu. Antrenorul Ancelotti a menajat cativa jucatori in ultima etapa, insa miercuri seara va folosi cel mai puternic prim 11, cu exceptia lui Boateng care este accidentat.

Arsenal

Si-a luat adio de la lupta pentru titlu, cu toate ca etapa trecuta si-a micsorat diferenta cu doua puncte fata de liderul Chelsea. Totusi este la 10 puncte in spate, iar in precedentele 3 meciuri din Premier League nu a aratat destul de bine, fiindca a fost infranta cu 2-1 de Watford si a pierdut cu 3-1 derby-ul cu rivala Chelsea. In FA Cup a invins-o in deplasare pe Southampton si spera sa castige trofeul. Bellerin s-a recuperat dupa accidentare si a revenit in disputa cu Hull. S-ar putea sa-l vedem in echipa de start pe Elneny in locul lui Iwobi, ceea ce denota ca antrenorul Wenger va pune accent mai mult pe defensiva.

{{notification_msg}}