Champions League: AS Monaco – Juventus

Analiza meciuri

AS Monaco – Juventus

Asa cum ne asteptam, echipa care a castigat de 5 ori consecutiv titlul in Italia, Juventus, este in top 4 din Champions League si se va lupta cu Monaco pentru un loc in marea finala. Monegascii merita si ei pe deplin sa joace aceasta semifinala, avand in vedere ca au eliminat-o pe Borussia Dortmund si pe Manchester City in rundele precedente, iar “ Batrana Doamna” din Torino a trecut de Porto si Barcelona. Ambele sunt pe primul loc in campionat si sunt la un pas de a deveni campioane. Ultima data s-au intalnit acum 2 ani, in sferturile de finala Champions League si primul duel s-a terminat la egalitate fara goluri, iar in a doua mansa Juventus s-a impus pe teren propriu cu 1-0.

AS Monaco

Desigur ca acea eliminare este o motivatie in plus pentru Monaco sa-si ia revansa, chiar daca au mai ramas putini jucatori la echipa de atunci. Pe banca tehnica e acelasi antrenor, portughezul Leonardo Jardim, care a schimbat mult in bine stilul de joc al echipei, lucru ce s-a vazut atat in ofensiva prin numarul de goluri marcate in toate competitiile, dar si in defensiva. Multa lume a fost incantata de meciurile disputate de monegasci in Champions League, unde au inscris 12 goluri in partidele din Manchester si Dortmund, iar in Ligue 1, Monaco a marcat de 95 de ori in 34 de etape. In prezent este liderul din campionat cu un avantaj de 3 puncte fata de PSG, care a eliminat-o din Cupa Frantei. Din cauza accidentarilor vor lipsi Sidibe, Carrillo si Boschilia.

Juventus

Putem spune ca este favorita in aceasta semifinala, mai ales ca a eliminat-o pe Barcelona in runda precedenta, fara sa primeasca gol. Jucatorii antrenorului Allegri si-au luat revansa, fiindca acum doua sezoane au pierdut finala in fata catalanilor. Pe teren propriu Juventus s-a impus categoric cu scorul de 3-0, iar pe Camp Nou s-a conturat o remiza alba. Asadar, miercuri seara ne asteptam sa vedem o tactica asemanatoare folosita de torinezi, insa jucatorii antrenorului Jardim sunt intr-o forma mai buna decat cei de la Barcelona. In serie A, Juventus este lider si are un avantaj de 9 puncte fata de echipa de pe locul secund, Roma, asa ca este foarte aproape de cel de-al 6 lea titlu consecutiv. Atacantul Pjaca va lipsi pentru ca este accidentat. 

{{notification_msg}}