Champions League: Arsenal – Paris Saint-Germain

Analiza meciuri

Arsenal – Paris Saint-Germain

Probabil ca este unul din cele mai spectaculoase meciuri din runda a 5 a, in Champions League, pentru ca se vor intalni doua mari echipe, Arsenal si PSG. Ambele si-au asigurat calificarea in faza urmatoare, insa se vor lupta sa termine pe prima pozitie in Grupa A. Sunt la egalitate de puncte, iar in prima confruntare din Paris scorul a fost 1-1, asa ca acum Arsenal are un mic avantaj, pentru ca joaca pe teren propriu.

Arsenal

Daca va reusi sa castige, se va distanta la 3 puncte de PSG si va avea avantajul din meciurile directe. Asta inseamna a va termina cu siguranta pe prima pozitie. Pe langa acea remiza cu PSG, jucatorii antrenorului Wenger s-au impus de doua ori in fata elvetienilor de la FC Basel si o data in duelul cu campioana Bulgariei, Ludogorets. Arsenal are un golaveraj foarte bun, deoarece in ultimele 4 patide a marcat de 12 ori. In Premier League a fost infranta o singura data, in prima etapa, de catre Liverpool, dupa care a obtinut 7 victorii si 4 rezultate de egalitate. Echipa de pe Emirates, ocupa locul 4 in clasament si are cu 3 puncte mai putin decat liderul Chelsea. In ultimele doua etape, a remizat cu Manchester United si cu Tottenham. Nu se stie daca vor juca Walcott si Ramsey, insa cu siguranta vor lipsi din cauza accidentarilor: Welbeck, Mertesacker, Ballerino, Perez si Cazorla.

Paris Saint-Germain

Dupa egalul cu Arsenal, a obtinut doua victorii cu FC Basel si inca una in deplasarea de la Ludogorets. Asadar, este calificata in saisprezecimi, insa isi doreste sa castige grupa, pentru a avea parte de un adversar mai accesibil. Ultimele partide din Ligue 1, au aratat ca PSG este capabila de acest lucru, fiindca dupa un start slab, a inregistrat o serie de 5 victorii si o remiza, ce a dus-o pe locul 3 in clasament, la 3 puncte distanta fata de liderul Nice. In duelul cu Nantes, s-a accidentat di Maria, iar impotriva lui Arsenal va juca Jese. Pe lista indisponibililor se regasesc: Areola, Rabiot si Kurawa.

{{notification_msg}}