Campionatul Mondial: Suedia – Anglia

Analiza meciuri

Suedia – Anglia

E un turneu final cu multe suprize, dar putem spune ca Suedia e una din cele mai mari, ajungand in sferturi, insa a jucat foarte bine si merita pe deplin acest loc. Anglia a spart gheata si a reusit sa se califice dupa loviturile de la 11 metri. In optimi englezii au trecut de Columbia si dupa mult timp a ajuns in sferturile de finala ale unui Campionat Mondial. Suedia a reusit sa castige grupa din care a facut parte Germania si Mexic, dupa care a eliminat-o pe Elvetia in optimi. Aceste nationale s-au intalnit de 4 ori la turnee finale, castigand fiecare cate un meci, iar celelalte doua s-au incheiat la egalitate.

Suedia

Nu ne gandeam ca o sa vedem reprezentativa Suediei in aceasta faza, insa nu trebuie sa uitam ca suedezii au fost mai buni decat italienii la baraj. In grupe a pierdut in fata Germaniei in ultima faza a meciului, dar a castigat celelalte doua partide cu Mexic si Coreea de Sud. In optimi s-a impus la limita in duelul cu Elvetia, multumita golului inscris de Forsberg. O veste buna pentru selectionerul Andersson e ca va reveni Larsson. Probabil il vom vedea pe Krafth in locul lui Lustig, care este suspendat.

Anglia

Dupa primele doua victorii, a bifat doua remize, insa important este ca va juca in sferturile de finala. A facut parte dintr-o grupa cu Tunisia, Belgia si Panama, trecand in faza urmatoare de pe locul 2. In optimi a intalnit Columbia, remizand 1-1, fiind egalata in ultimele minute ale confruntarii. Asadar, dupa cele 120 de minute de joc, englezii au rupt blestemul si s-au calificat in sferturi dupa loviturile de departajare. Selectionerul Southgate nu se poate baza pe A.Young si Walker, insa va reveni pe teren Delle Alli, iar in atac il vom vedea pe Sterling alaturi de Rashford.

{{notification_msg}}