Campionatul Mondial: Spania – Rusia

Analiza meciuri

Spania – Rusia

Cel de-al treilea meci din faza optimilor o aduce fata in fata la Moscova pe gazda turneului, Rusia si pe fosta campioana mondiala si europeana, Spania. In faza grupelor spaniolii au bifat o victorie si doua remize, iar rusii s-au impus in doua partide si o data au fost infranti. In ultimele confruntari directe Spania a castigat de 4 ori si de doua ori scorul a fost egal.

Spania

Este considerata favorita sa se califice in sferturi, cu toate ca Rusia va avea sprijinul suporterilor intr-un numar foarte mare pe stadionul Luzhniki. Stim deja ca Spania are jucatori exceptionali in lot si nu va fi o problema pentru ei sa joace intr-o asemenea atmosfera. Totusi pentru a se califica in sferturi sunt nevoiti sa evolueze mult mai bine fata de cum au facut-o in partidele din grupa, cu Maroc, Iran si Portugalia. Referitor la duelul cu Maroc, a reusit sa egaleze 2-2 in minutele de prelungire, prin golul marcat de Aspas. Spania a castigat grupa, datorita faptului ca a avut un golaveraj mai bun decat Portugalia. Este posibil sa-l vedem in primul 11 pe Asensio in locul lui Thiago.

Rusia

Gazda si-a atins obiectivul, acela de a iesi din faza grupelor si acum va juca mai relaxat. In primele doua partide a obtinut victorii la scor, 5-0 in fata Arabiei Saudite si 3-1 in duelul cu Egipt. In batalia pentru prima pozitie, Uruguay a invins-o cu 3-0, dar nu trebuie sa fie afectata de acel rezultat. Selectionerul Cherchesov are mare incredere in jucatorii sai si crede ca poate obtine o calificare in sferturile de finala ale Cupei Mondiale, insa pentru aceasta Rusia este nevoita sa faca un meci mai bun decat in primele doua partide in care a marcat de 8 ori. Pe lista indisponibililor se afla fundasul Smolnikov si mijlocasul Dzagoev.

{{notification_msg}}