Campionatul Mondial:Polonia - Romania

Analiza meciuri

Polonia - Romania

Sambata seara avem derby-ul grupei F intre liderul Polonia si echipa de pe locul 4 Romania, cele doua echipe sunt despartite de 7 puncte in clasament. In meciul tur disputat la Bucuresti polonezii s-au impus cu un categoric 3-0, Romania s-a impus in doua dueluri amicale disputate inaintea acestei campanii de calificare.

Polonia

Polonezii vor sa obtina inca odata toate cele 3 puncte si sa isi consolideze prima pozitie in grupa. Elevii antrenorului Nawalka au pierdut doar doua puncte in aceasta campanie de calificare in deplasarea din Kazakhstan unde au remizat 2-2. Dupa acel start ratat au castigat tot in grupa marcand 10 goluri si sunt principalii favoriti la castigarea grupei. Pe teren propriu polonezii practica un joc ofensiv mai ales ca il au in componenta pe unul din cei mai buni atacanti din lume, Robert Lewandowski. In meciul din aceasta seara nu va evolua fundasul Glik iar mijlocasul Blaszcykowski este incert.

Romania

Romania nu trece prin cea mai buna forma in aceasta grupa, au obtinut doar o singura victorie impotriva Armeniei, 3 rezultate de egalitate si infrangerea in fata Poloniei. Antrenorul Daum nu a reusit inca rezultatele asteptate cu nationala Romaniei iar in cazul unei infrangeri poate rata prezenta la Campionatul Mondial. Defensiva a fost punctul nostru forte in aceasta grupa, defensiva care a cedat doar in fata Poloniei, poate ar fi benefica o schimbare de tactica la Varsovia. Daum nu l-a convocat surprinzator pe Claudiu Keseru iar cu accidentarea lui Alibec cel mai probabil il vom vedea in ofensiva pe Florin Andone.

{{notification_msg}}